Pest eller kolera

Händelserik vecka i Zimbabwe, som drabbats av stora problem med kolera. Först går Robert Mugabe ut och hävdar att koleran är omhändetagen. Dagen därpå meddelar någon jag tror är utrikesministern att Mugabes uttalande var ett skämt, eller möjligen sarkasm. I själva verket är det England som ligger bakom koleran. Biologisk stridsföring, ett led i Englands strävan efter att återerövra Zimbabwe, menar han.

Självfallet, britterna måste vara jättepepp på att överta ett land i totalt förfall. Finns inget bättre när man är mitt uppe i en ekonomisk tokkris än att kavla upp ärmarna, dra söderut och hugga tag i en arbetslöshet på runt åttio procent och en inflation som måste framkalla ändlösa skrattanfall för den som tycker inflation är det roligaste. För ett par dagar sedan började det tryckas tvåmiljardersedlar. En miljard Zimbabwedollar växlas till cirka elva spänn. För någon månad sedan kostade en limpa motsvarande etthundrasjutton kronor. Det blir cirka tio pajasmiljarder. För en limpa.

Kan inget tvspelsföretag göra ett tvspel där man är Robert Mugabe? Glida runt och bete sig, göra orimliga uttalanden, skissa på verklighetsflykt, avslöja otänkbara konspirationer, blänka. All avans av försäljningen kan gå till bekämpning av Zimbabwes inflation. Eller till bekämpning av Englands superhemliga militära avdelning som sprider kolera.

Kommentarer
Postat av: Alex Risberg

Hahaha, det där sista stycket var helt underbart.

2009-01-15 @ 16:42:35
URL: http://alexrisberg.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0