Guldkött: uppdatering

Tidigare i dag åkte Jonathan till Östermalmshallen för att reka. Detta är hans rapport:

Eftersom det funnits en viss osäkerhet kring frågan om hur och med vad vi ska servera vårt gyllene glädjekoncentrat tänkte jag att det är smartast att ta till facit. Willy i verkligheten är självklart ännu mer auktoritär än på telefon.

På frågan om hur vi ska servera köttet hade han naturligtvis svaret. Till en början förklarade jag att vi funderade på hemjagad bearnaise och perfekta pommes frites.
- Om ni ska ha det till guldköttet så får ni inte köpa det, absolut inte! svarade Willy krasst.

Nehep, hur ska man då bete sig?
- En matig sallad är det bästa. Se bara till att inte göra den för smakrik genom att till exempel ha någon form av ost i. Såser är inget ni ska låta vistas i närheten av guldköttet. Kör ett enkelt kryddsmör om ni inte vill ha naturellt. Tryffelsmör brukar fungera bra.
 
Naturligtvis kände jag att bearnaiseförslaget var mycket genant för hela middagsklubbsrörelsen. I ett försök att blidka vår protagonist och inte få honom att återkalla vår beställning förklarade jag att vi tänkte njuta biffarna tillsammans med ett 400-kronors Amaronevin.
 - Ja... minst, svarade Willy.

Som ett sista bevis på att guldköttet inte var en dröm för bra för att vara sann frågade jag om ett köttstycke hängandes i en speciell anordning bakom honom möjligen kunde vara våra bitar.
- Nej nej nej, det där är inte guldkött. Er laddning är nere i källaren. De andra jobbar med det nu. Vi får upp det till helgen, så er leverans är säkrad.

Kommentarer
Postat av: meh

Köttnörd. Det låter rätt fint/äckligt.



2009-02-04 @ 14:48:25
Postat av: Anders Berg

Gran: Du sa att ni skulle äta kokött, stämmer det? För jag tänkte att det kanske var oxfilé? Men vad är då en oxe egentligen? Stark som en oxe, det är väl det enda man vet om det "djuret", så här kommer lite kort info:

Oxe, kastrerad hane av nötkreatur som är äldre än två år. Oxar har använts som dragdjur i större delen av världen, men har efter hand konkurrerats ut av motorer. En oxe som är yngre än två år kallas stut. I princip allt oxkött som säljs i Sverige är vanligt stutkött. Djuret slaktades alltså innan det blev två år gammalt.

2009-02-04 @ 14:54:14
URL: http://www.myspace.com/andersberg
Postat av: mugabe

Vore det inte ok med carpaccio? Eller får Willy utbrott igen om man nämner det?

2009-02-04 @ 17:45:09
Postat av: Jonathan

Mugabe: Det är entrecote. Jag misstänker att Willy flår oss och säljer oss till Willys om vi föreslår det.

2009-02-04 @ 18:19:15
Postat av: mugabe

Mnjae. Gurgla "kobe beef carpaccio", t ex, så kommer det upp drösvis med finprotein. Åtminstone ett par med tryffelsmör.

2009-02-04 @ 22:54:40
Postat av: arvid

guldfisk? guldvärgparafit

2009-02-05 @ 14:21:38
Postat av: Jannati

Den här Willy måste leva ett fantastiskt liv. Han går upp på morgonen, slår till sin slav varpå denne rengör honom med tvättsvamp doppad i rosenvatten och lyssnar sedan på Chopin, vrålhögt, innan han tar på sig ansiktsmasken och får manikyr i limon på väg till jobbet.



På helgerna ägnar sig Willy tillsammans med sina närmaste vapendragare åt skyddsjakt på Mcdonaldskunder.

2009-02-05 @ 14:48:58
URL: http://www.smektavvombater.se
Postat av: slusk

anders berg:

kor är det enda djuret som byter kön efter att det styckats. lustigt.

2009-02-05 @ 15:04:27
URL: http://slusk.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0