Varning

 "Hälften av alla som drunknar har alkohol i blodet" står det i den varningsruta som medföljer en vinannons på framsidan till DN:s fredagsbilaga.  Socialstyrelsen har tänkt till. Eller har den verkligen tänkt igenom detta?

Det innebär ju att den basunerar ut att det är precis lika stor risk att drunkna om man är nykter på sjön som om man är full på sjön. Då väljer man ju att vara full.

De får nog allt krydda varningstexten lite innan den biter. "Hälften av alla som har alkohol i blodet drunknar". Då tror jag att det kan ta skruv.


Jävla apa

I dagens Svenska Dagbladet skrivs det om att en apflock dödade vice borgmästare SS Bajwa (styvt namn) i Indien.

Artikeln berättar om att staden har stora problem med vilda apgäng som gör inbrott och beter sig. Den vassaste lösningen hittills är att staten dresserat större och ännu vildare apor till att ge sig på de något mindre aporna för att få dem att sluta med sitt sviniga leverne. Listigt.

Detta lär bli veckans nyhet:
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_515877.svd

Efter lite egna efterforskningar har jag antagligen hittat gärningsaporna:

image1
De flesta klarar av att hålla masken, men kolla in killen längst upp till höger. Han ser ganska jävla skyldig ut och polaren bredvid till vänster ser förfärat att ligamedlemmen är på väg att bryta ihop och erkänna allt.

Apan längst fram var dock aldrig i närheten av mordplatsen, hälsar dennes advokat (Leif Silbersky).

Luftslottet som borde sprängas

Regeringen ska se över den så kallade statliga författarlönen. Det gillas.

Visst, författare ska väl också ha någon slags akassa. Problemet är de klantskallar till författare som får ett par hundra tusen pengar år efter år för att de inte kan leva på sina utgåvor. De borde komma ut ur luftslottet och inse att de inte har de kvalitéer som krävs. Folk vill inte läsa deras skit.
Sitter du i rollstol kan du absolut bli ishockeyspelare, men du kan inte tro att skattebetalarna ska betala dig mer än låt oss dra till med max ett år för att du ska dribbla puck på heltid. Du får allt sansa dig, sladda grillor på fritiden och söka dig till ett annat jobb.

Sedan finns det ett gäng pennfäktare som emottar ersättning år efter år utan att ens presentera några nya, häftiga verk. De har verkligen lagt sig tillräcka.

Börjar man gräva i detta träsk får man ont i ögon, näsa, mun. Här finns bröderna Peter och Marcus Birro som bägge ville ha pengar för att skriva var sin bok om sin pappa (som kom från Italien, vilket ju var speciellt) för några år sedan. Klart grabbarna skulle ha 283 000 tänkte utskänkningsnämnden och gav grönt ljus. Någon bok i ämnet hade inte dykt upp när Expressen skrev om detta för två år sedan, och efter en koll på Wikipedia och Adlibris verkar det som om bröderna fortfarande inte kommit till skott.


Men ska inte smala poeter och även romanförfattare som inte heter Gulliou eller Liza få finnas?  

Jo, det ska de. Men kan de inte skriva på fritiden som vi andra vanliga dödliga? Nej, det kan de givetvis inte. De små asen.

***

Alla sportjournalister verkar eniga. I kväll har inte Nordirland en chans mot Sverige i emkvalet i fotballe. Så länge inte Sverige underskattar Nordirland, lägger de till (efter att de just gjort sig själva skyldiga till att underskatta Nordirland). Heja.


RSS 2.0