Helg

Snart är klockan slagen för Polentrippen och Vader-partyt. Uppladdning består i att jag kommer heja på alla polacker/polskor i Golden League-tävlingen som TV 4 sänder i kväll. I morrn bitti bär det av.

Kalaset drar i gång redan 11.00 så vi missar tyvärr Grave och kanske också de gamla grekerna i Rotting Christ. Siktar på att se Dismember 14.00 i alla fall.

Har fortfarande inte fått bekräftat att jag får intervjutid med Peter Wiwczarek men eftersom det är skivbolaget som pyntar flyg och hotell så vore det ju utomordentligt tragisk och klantigt om de inte kan fixa loss i alla fall en halvtimmes snacktid till mig.

Ej heller är backstagepass kirrade. Men jag vet i alla fall vars spelstället ligger och var vi ska bo.

Här på Stodola (The Warsaw University Of Technology Students Central Club) firar Vader 25 bast som band:
Ser ju fint ut, det där.


Mmmmm... muskot.

SVD skriver om att Matmagasinet råkat tabba sig lite i sitt senaste nummer. För att slänga ihop vad som utlovades vara "Världens godast äppelkaka" behövde man, ja förutom äpplen och en del andra goa grejer, muskotnöt. Närmare bestämt tjugo stycken rivna muskotnötter. Alla med någorlunda styrfart på moderskeppet anar att det ligger en liten vovve begravd.


Fyra glada bagare tyckte i alla fall att tjugo exemplar av denna bruna läckerhet inte var någon match. 

Hej till förgiftningssymptom.


För att inte fler ska gå bananas i köket med en hink muskotnötter har tidningen nu skickat ut varningsbrev till 50 000 prenumeranter samt dragit in hela lösnummerupplagan.

Ha, ha, ha, tjugo jävla muskotnötter - jag ser framför mig när den lilla samlingen kakmonster stod där och svettades vid rivjärnet vid nöt arton."Puh, men bara två muskotnötter till nu, sen är världens godaste äppelkaka ett faktum.".Att de lyckades glufsa i sig det färdiga bakverket utan att förstå att de svängt ihop världens vidrigaste äppelkaka är ett stort mysterium. Som bekant har ju muskotnöten en något pikant smak (det som egentligen skulle stå i receptet var två kryddmått...).

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1632201.svd


Andarnas kryssning"Succén är här igen! Den 5-6 oktober 2008 förvandlas Silja Galaxys vanliga kryssning till ett äventyr fyllt av upplevelser, insikter och budskap från andra sidan...

Det bjuds seanser, mässa, fördrag, meditation, dans, underhållning och god mat och dryck. Storseanser med bl.a. Iris Hall, känd från TV-programmet 'Det okända"'och Benny Rosenqvist, också han känd från olika TV och radioprogram. Dessutom författare till bästsäljarna 'Överlevaren' och 'Shoppa inte kärlek när du längtar'
.

Privat sittning med någon av alla de duktiga medium som är med ombord går att tidsboka."Tänk tanken att man åker med på denna kryssning. Första halvan kan man spendera, iklädd kanske lila klädsel, med att agera lite fundersam och innerlig och gå runt och prata med de av resenärerna som verkar mest kocko (ja, alltså kan man välja vem som helst i princip). Samla material till bloggen, kanske göra ett par intervjuer med Benny Rosenqvist och Iris Hall. Sistnämnda har säkert mycket sköj att berätta om vad som brukar hände på hennes storseanser.


Andra halvan av resan kan man kanske ägna åt saker som att bli full och spy och sedan snabbt få sin aura fotograferad, crasha en seans genom att sätta sig mitt på golvet och skratta fram Åsa Nisse-repliker och slå sig på knäna. Möjligheterna är oandliga.

Mer ordfynderi: när jag beskar bilden ovan i Photoshop och sparade den fick jag välja mellan kvalitet låg, MEDIUM och hög. Lätt val där...

Kom igen nu, vilka känner sig sugna på att haka på mig på Andarnas Kryssning?


Colin Nutley

Jaha, så har man utsatt sig för ännu ett övergrepp med avsändare Colin Nutley. Har mig själv att skylla, givetvis. Får sätta in dagens känslor av skam och ångest på kontot "Man måste ha nått botten för att kunna njuta fullt ut när man står på toppen".
 
"Angel" är nog den näst sämsta svenska filmen någonsin. Kjell Gredes "Kommer du med mig då?" (med halva In Flames i rollistan för övrigt - när ska någon ställa bandmedlemmarna till svars för deras medverkan i denna frätande soppa?) rår ju ingen på. Att Kjell faktiskt bett om ursäkt för att filmen inte blev så lyckad är förmildrande.  

Att be om ursäkt för "Angel" är något ärkesopan Nutley aldrig skulle göra. Han anser sig säkerligen ha skapat ännu ett mästerverk. "This time I really give the Swedish audience a unique chance to see how things are back stage in the utterly cynic world called the music buisness".
 
Åsneansiktet Colin har jobbat och bott i Sverige i tusen år men vägrar prata svenska i intervjuer, däremot älskar han att få en massa svenska filmsstödscash. Och som han pissar och skiter på de där pengarna och sedan slänger tillbaka dem på den blågula befolkningen via en bioduk.

Att ens försöka ta sig samman så pass att man kan skriva en sansad recension av "Angel" är som att försöka recensera när man blir knivöverfallen av en åttaarmad bläckfisk samtidigt som det sker. Filmen saknar trovärdighet på så många plan. Orkar bara ge ett litet exempel: en totalt tröttkörd Rolf Lassgård (egentligen en rätt bra skådis) och en alltid äcklig Rickard Wolff ska föreställa rutinerade rockmusiker - och de rör sig med ord som repetitionslokal. Wtf!  

Självklart ska kåt-Colin visa upp sin fru Helena Bergström naken. Den här gången nöjde han sig inte med brösten, utan en skymt av könet var också på sin plats. Man hajar ju hur den gamla engelsmannen tänker: "Hur fan kan en ful gammal brittisk urinansamling som jag ha en så pass fräsch fru?! Helt sjukt. Det här ska fanimej folk få se!".  
"Helena, let's show the Swedes your tits again. Can you feel my grey donkey dick, Helena?"

OS

OS närmar sig sitt slut. Kul med svenskarnas silver i cykel, häst och... ja, vad var det fjärde silvret nu igen?


I stället för framgångarna kommer i alla fall jag att minnas bakslagen. Holms rivning, Kallur rivning, Karonens förkylning och Arvidssons bortförklaringar (som innehöll allt utom möjligtvis "Alltså, en jättestor drake åt upp mina originalspjut så jag var tvungen att bygga ett spjut av min egen ryggrad... och då blev det lite svårt att tagga till").


Men - om Jörgen Persson osannolikt nog tar sig till bordtennisfinal i natt är alla motgångar glömda.


Till sist: ingen kan ha ungått det faktum att ingen i sporten gång faktiskt ägnar sig åt gång. Sporten verkar i stället gå ut på att lubba så snabbt man kan samtidigt som man får sitt springande att se ut som om man går.


Det bisarra är att alla inom sporten har ett avtal om att det är så det ska gå till. Tidigare har domarna, som likt hökar övervakar de tävlande, haft tre varningar att dela ut för de som inte lyckas dölja sitt springande tillräckligt väl. Eftersom alla så pass ofta ränner på utan rim och reson har nu domarna börjat säga till de tävlande innan de varnar. En varning föregås av en eller flera förvarningar ("Hörru, jag varnar dig - om du inte döljer ditt springande bättre snart tänker jag varna dig").


Vad blir nästa OS-sport?


En simmare som tröttnat på att jämt komma sist uppfinner sporten som går ut på att så fort som möjligt ta sig fram i bassängen utan att det ser ut som om man simmar.

Man ligger på rygg med en drink på magen och softar i solen och läser en bok. Inledningsvis fifflar man sig framåt med hjälp av att paddla lite med fötterna och härma rörelseschemat hos en säl. Och när deltagarna fullt ut börjar crawla kliver domarna in: "Hallå, ditt crawl ser inte tillräckligt mycket ut som om du ligger och solar. Jag varnar dig om att en varning snart kan komma att delas ut."


Polska

Knappt en vecka kvar tills jag och Hyllman Josefsson drar till Warszawa. Tillställningen som lockar är Vaders tjugofemårsparty där, förutom födelsedagsgruppen själv, styva akter som Entombed, Nile, Rotting Christ och Grave kommer att lira.

Polen-peppen börjar växa till ett litet monster.

Våra zloty ska vi bränna på gediget polskt krubb som "knuckles with fried moons" eller "shoudler with assorted vegetables". Och vi ska dricka en himla massa Vader-energidryck vars lansering inleds på festivalen:


THE SHOW OF CHRISTMAS

THE SHOW OF CHRISTMAS går av stapeln, för tredje året på raken, i Globen den 19 november. På scen står Jill Johnson, Andreas Johnson, Titiyo, Thomas Di Leva, Amanda Jenssen, kören One Voice under ledning av Gabriel Forss, Björn Kjellman, Mark Levengood samt en hemlig gäst.

Biljetterna släpps idag, måndag den 18 augusti.


Nu har FRA chansen att signalspana lite för att se vilka som köper plåtar. Sedan kan de skicka runt Nordic Battlegroup i Sverige och döda alla på listan.

God jul, era små as.


Hurra för kvällspressen

Vet inte vad som är mest tragiskt: att kvällstidningarna har löpet "Agneta Bolmes sista timmar" eller att ett sådant löp tydligen säljer en massa tidningar (måste det ju göra, eftersom det inte var länge sedan det basunerades ut "Ingela Agardhs sista timmar" med stora bokstäver).


Två svenska, gedigna tvsemitanter har gått bort i cancer. Tråkigt, speciellt för de anhöriga. Att svenska folket skulle ha behov av att suga i sig detaljer om dessa kvinnors sista timmar i sjukhussängen är för mig fullständigt obegripligt.


Sådan där kartläggning av folks sista timmar känns befogad i fall som exempelvis Anna Nicole Smith. Där kan det titta fram fakta som "Cirka sju timmar innan Anna slutade andas hade hon sniffat kokain från nosryggen på en delfin och DNA-tester efter Annas död visade att hon var syster till sin pappa".

Men Ingela och Agneta - ?????


Jaså

SVT text rapporterade igår om en iransk* man som vandrade genom sin hemby med sin frus avhuggna huvud i handen. Sedan hotade han polisen, stal snutåket och brände iväg. Mannen och kvinnohuvudet kunde senare infångas.


Låt mig spekulera om följderna:

Kvinnan åtalas för ansiftan till mord, förargelseväckande beteende, anstiftan till olaga hot samt bilstöld.

Mannen får stå till svars för fortkörning.


När vi ändå är inne på Iran, varför inte dra några roliga Iran/hårdrocksvitsar som jag hittat på:


Vad heter Irans största hårdrockscoverband?

(Iran Maiden)


Vad heter bandets största hit?

(I ran to the hills)


Vad heter gruppens styvaste gitarrist?

(Adiran Smith)


* Mannen (och även huvudet) var i själva verket av grekisk härkomst. 


RSS 2.0