Sportpanelen: panelmedlem nr 3

Så var det dags att redovisa den sista jurymedlemmen:

Armbryterskan Sarah Bäckman

Namn: Sarah Bäckman
Född: 1991
Sport: Armbrytning
Bor: Tullinge
Meriter: x6 Svensk Mästare (4 junior, 2 senior), x3 Europamästare (junior), x2 EM-silver (senior), x4 Världsmästare (junior), x1 VM-silver (senior), x1 Nemiroff WorldCup-silver (världens största proffstävling), "Europas vackraste armbryterska 2009", "Årets Junior 2008/2009 Sverige"

Favoritband: Journey, Ayreon, Star One, Rainbow, Dio, Black Sabbath med Tony Martin, Rush, Nightwish, Helloween, Dreamtide, Rhapsody, Symphony X

Låt som passar extra bra att lyssna på när man bryter arm:
- Jag måste säga att det går i perioder, vilken fas man är i till exempel, i träningssyfte. Om man tränar inför någon speciell tävling så hjälper viss musik mer än annan. Men något som ALLTID kommer passa, oavsett om det är träning eller tävling, så är det Rammstein - hårt, brutalt och en känsla att man typ slaktar!

Sportsliga mål för 2010:
- Träna så jävla hårt och återigen bli 100% i båda armarna eftersom jag skadade mig i min vänstra armbåge i början av oktober, vilket hindrar mig från att bryta med den på ett tag. Vänster har alltid varit min bästa arm! Så jag tokfokuserar på höger just nu och har aldrig kännt mig starkare med den förut, än vad jag gör nu! Jag vill uppnå mitt livs form och vinna SM enkelt, vinna minst 1 EM och VM-guld bland seniorer (jag blir senior på heltid 2010). Jag älskar att utvecklas och sträva efter saker och ting, så det blir det största målet, och då blir alla vinster en fet bonus och cred för allt slit! ;)

***

Sportpanelen lyssnar just nu igenom 24 av årets tunga skivsläpp, allt från klassisk hårdrock till extrem death metal. På tisdag den 1 december presenteras den skiva som fått lägst betyg i sammanräkningen och på julafton blir det stort kalas när Tomten, på uppdrag av Sportpanelen, släpper ned årets bästa hårdockssläpp i skorstenen.


Sportpanelen: panelmedlem nr 2

Dags att presentera den andra av tre hårdrockande sportprofiler som ingår i Sportpanelen:


Före detta fotbollsproffset och landslagsliraren Jörgen Petterson

Namn: Jörgen Pettersson
Född: 1975
Sport: Fotboll
Bor: Häljarp
Meriter: 27 A-landskamper och 8 landslagsmål. Proffsspel i lag som FC Kaiserslautern, Borussia Mönchengladbach, Malmö FF och Landskrona BoIS.
Aktuell: Som sångare, gitarrist och låtskrivare i hårdrocksbandet Soulweeper.

Favoritband: Mustasch, In Flames, Volbeat, Coheed and cambria

Fanns det andra hårdrockare i landslaget?
- Musiken är viktig för många sportsmän, inte bara fotbollsspelare. Man använder den till avkoppling eller till laddning inför tex match. Rock, pop och R 'n' B är de musiktilar som snurrar mest i mp3-spelarna. Hårdrock och tyngre musik var inte så vanligt... hårdaste var väl Wilmer X. Tyvärr.

Kör ni bara eget material i Soulweeper eller gör ni även covers?

- Vi har aldrig spelat covers. Någon gång i repan har vi dammat av någon Metallica-låt men det är inget som tilltalar oss.Vi konsentrerar oss på egen musik.

Hur ser framtiden ut för Soulweeper ?
- Framtiden ser bra ut. Vi får fler och fler spelningar och vi får bra respons från publiken. Nästa steg är att släppa skiva. Vi har bra material men vi letar fortfarande efter skivbolag/distributionsbolag. Någon som hör oss...

***

Sportpanelen lyssnar just ni igenom 24 av årets tunga skivsläpp, allt från klassisk hårdrock till extrem death metal. Den 1 december presenteras första den skivan som fått lägst betyg i sammanräkningen och på julafton kommer tomtefan ragglandes med årets, enligt Sportpanelen, bästa hårdockssläpp i säcken.

Den sista panelmedlemmen presenteras på onsdag.

Sportpanelen

Dags att presentera ett projekt som kommer dyka upp på bloggen i december. Tre sportprofiler sitter just nu och går igenom går igenom 24 plattor ur årets hårdrocksskörd och kommenterar och betygsätter.

De senaste åren har man sett flera exempel på att sport och hårdrock inte är en så avig kombination som vissa tror. Exempel på det är Hammerfalls låtar till både EM i Friidrott ("The fire burns forever") och Curlinglandslaget ("Hearts on fire") samt Sabatons musikaliska samarbete med ishockeylaget Leksand Stars. Tidigare i höstas invigde Backyard Babies och Bullet en NHL-match i Globen.

Men det är sällan man ser idrottsutövarna själva prata hårdrock. Thomas Wassbergs Rammstein-utspel i SVT-succén "Mästarnas mästare" häromåret är ett undantag som renderade rubriker i kvällspressen.

För att folk ska få en större inblick i några sportprofilers hårdrocksintresse lanseras alltså Sportpanelen. Den 1 december presenteras första skivan (den som fått lägst betyg i sammanräkningen) och på julafton kommer tomtefan med årets, enligt Sportpanelen, bästa hårdockssläpp stämplat i pannan.

För att ha lite dramaturgisk slipning på lådbilskarossen är det väl lika bra att avslöja en av de deltagande sportprofilerna i taget. Den första kommer här:

Konståkningsstjärnan Adrian Schultheiss

Namn: Adrian Schultheiss
Född: 1988
Sport: Konståkning - individuellt
Bor: Göteborg
Meriter: 1:a i ungdoms-OS (2005), NM-guld (2006), sjätte plats i EM (2008), artonde plats i VM (2009).

Favoritband: Disturbed, Korn, System of a down, Prodigy, Limp Bizkit, Marilyn Manson, Slipknot

Låt att ha i lurarna under uppvärmning inför en konståkningstävling:
In flames, "Come clarity"
Disturbed "Liberate"'
Korn "Did my time"
System of a down "Chop suey"
Prodigy "Firestarter"
Slipknot "Duality"
Limp Bizkit "Take a look around"
Dead to fall "Torn self"
Children of bodom "Are you dead yet"

Mål med sportkarriären 2010:
- Komma med i och tävla i OS, VM och EM. Göra resultat som jag kan vara nöjd med. Topp 10 skulle jag vara nöjd med i år, men mitt stora mål i karriären är att bli nummer 1/stå på pallen i ett VM eller OS.

Årets hattchock

"129 SVT Text Tisdag 10 nov 2009

LANDET RUNT  *  Laholm            

Laholmspolitiker glada i hatten?                                         

Färgglada hattar ska hjälpa kommunala chefer i Laholm att hitta nya infallsvinklar på problem.           

De 60 hattarna finns i sex glada färger som var och en står för olika sätt att tänka. Gult står t.ex. för positiva möjligheter som motiveras logiskt.                                    

Kommundirektören som inköpt de 60 hattarna för 300 kr styck, säger till Hallandsposten att hattarna är 'ett arbetsverktyg, en otraditionell problemlösning. Någonstans måste man få vara lite galen och tänka fritt.'"

Årets blogg

Allt Kentha Philipson tar i blir till guld. Hans blogg, som läggs ned och startas upp ungefär var tredje timme, ska man apsolut kolla in: http://regnavrede.blogspot.com/.


Årets ordvits

DN skriver:

"Den landslagsmeriterade tyske fotbollsmålvakten Robert Enke avled i en tågolycka på tisdagskvällen. Enligt lokal polis pekar de första indikationerna på självmord, något som också bekräftas av hans vän och rådgivare Jörg Neblung.

Enke blev påkörd i en järnvägskorsning nära Hannover av ett regionaltåg på sträckan Hamburg-Bremen.

I ett uttalande sade Tysklands fotbollsförbund att det tyska landslaget är i chock. Förbundskapten Joachim Löw och landslagets manager Oliver Bierhoff sade: 'Vi är alla i chock, vi är mållösa.'"


Årets krockchock

"150 SVT Text Tisdag 7 april 2009

Sju buckliga små bilar              

En olycka kommer sällan ensam, heter det. I det här fallet stämmer det.   

Det började med att den kvinnliga bilföraren knycklade till tre bilar ordentligt när hon skulle parkera utanför en stormarknad.              

Sedan råkade hon gasa av misstag och brakade rakt över en gräsmatta och in i ett hus. Därifrån fördes hon med ambulans till närmaste sjukhus.      

Varpå ambulansen krockade med en lastbil... Olyckorna inträffade på ön Usedom i södra Östersjön. Föraren    
klarade sig med skråmor. Denna gång."

Årets sköldpadda

Årets sköldpadda är givetvis från Indien:

"149 SVT Text Tisdag 10 nov 2009

VÄRLDEN RUNT  *  Indien             

Hinduer hyllar helig sköldpadda     

Hundratals hinduer nära Bhubaneswar i östra Indien vägrar att överlämna en ovanlig och hotad sköldpadda till myndigheterna. Byborna är nämligen övertygade om att sköldpaddan är en reinkarnation av guden Vishnu.       

Polisen har försökt övertyga byborna att lämna ifrån sig havssköldpaddan, men i stället har den förts till ett tempel i Kendrapara, där den hyllas med hymner, ris och frukt.           

'Vår by har besökts av herren. Vi tänker inte tillåta att någon tar sköldpaddan ifrån oss', säger den hinduiske prästen Ramesh Mishra."

Årets katt

Egentligen hade jag tänkt lista 2009 års mest spektakulära nyheter i december. Detta kommer dock att få stryka på foten för ett annat projekt som presenteras inom kort och startar den 1 december.

Därför tittar Årets Katt fram redan nu:

"149 SVT Text Onsdag 08 apr 2009 VÄRLDEN RUNT  *  Idaho              

Nitisk kleptomankatt härjar         

Om grannskapet lider av att någon gör småstölder är det bäst att kolla katten. I Tubbs Hills i Idaho härjar kleptomankatten Jack, som inte kan hålla tassarna borta från grannarnas trosor, sockor och handskar.         

En tvättsvamp, en gummianka och en keps har katten släpat hem till sina ägare, paret Waring. Judy Waring hittade en dag uppemot sex handskar.

Husse och matte har nu satt upp ett klädstreck på sin gård där de hänger upp kattens byte så att de rättmätiga ägarna kan komma och plocka med sig  sina ägodelar."


Jack - Årets Katt

Dileva har INTE slagit någon

Eftersom jag är media så får jag grejer. Det firas med ett öppet brev:

"Öppet brev till media från Thomas Di Leva

Då jag i media idag har anklagats för att natten till igår ha misshandlat min flickvän känner jag att jag är tvungen att bemöta dessa lögner å det starkaste.
Jag har inte rört eller ens krökt ett hår på min flickvän. Jag tar bestämt avstånd från våld i alla situationer.
Det är mycket riktigt att det har varit en jobbig natt med bråk och svartsjuka från hennes sida. Hon var i ett förtvivlat tillstånd och påstod att jag hade varit otrogen i min studio. Hennes ilska och temperament stegrades så till den milda grad att hon tog en kniv i köket och hotade att skära sig och skar sönder sin klänning.

Jag blev förstås rädd och försökte få henne att sluta. Hon stod kvar med kniven i handen och jag sa att nu går jag iväg om du inte slutar. Då sa hon att hon skulle ringa polisen och säga att jag hotat och misshandlat henne.
Jag gick ändå, varpå hon följde efter och skrek " nu ringer jag polisen " .
Jag gick undan en stund.
Gick in igen, då satt hon upprörd och sa i telefon till polisen att de måste komma för att jag har hotat henne.

Efter ett tag kom polisen. De hörde oss i olika rum. Min flickvän berättade till slut sanningen. Och sa att hon hittat på allt i ren desperation. Jag erbjöd mig att ge DNA test på mina händer och naglar angående de rivmärken hon orsakat sig själv med sina naglar i sitt förtvivlat upprörda tillstånd. Polisen sa till mig att det inte var nödvändigt. Och efter ett tag åkte de, och skjutsade hem henne till sig.

Jag känner mig väldigt kränkt och ledsen av det som hänt. Och hoppas att ingen ska behöva uppleva något liknande.

Jag hoppas ni förstår att jag inte gjort något av det som påståtts i media och utgår från att detta nu avslutas på ett värdigt sätt.

Med vänliga hälsningar
Thomas Di Leva

P.S. Det skall tilläggas att ärendet är nedlagt och inga som helst misstankar finns gällande detta"

Tävlingen avgjord

Jag vet att jag skulle kora vinnare den 30 november till den här tävlingen. Dock har en av de tävlande räknat ut vikten helt korrekt, in till minsta grammet. Därför avgörs tävlingen redan nu. Många var otroligt duktiga och där vill jag nämna kitsoK som kalkylerade fram 110 kg och John som beräknade vikten till 109kg.

Men stjärnan i sammanhanget var tveklöst SheerFaith som mätte fram helt korrekta vikten 109,5 kg. Han får en Opeth-tröja storlek XL och hans blogg Metafilm kan man läsa här.

Gigantiskt grattis till SheerFaith!


W.A.S.P

Senaste gången jag såg W.A.S.P. var på Rockweekend i Kilafors. Strilande regn och lera till knäna. Då var Blackies känslosamma tjut den uppoffring alla hårdrockare norr om Gävle behövde. Han sjöng sina låtar som en Gud och vi gick ned på knä utan vare sig tanke eller galoscher.

Ett halvt år senare står den gamle Svarten på Debasers scen. Han är kristen, men det är inte relevant. När 800 personer ser W.A.S.P. på Debaser spelar religion ingen roll. Eller kanske, Blackies nya inriktining förbjuder en låt som "Animal (fuck like a beast)". Men om det är Gud som ger oss denna spelning så skickar jag upp fem cent norrut.

Kalaset inleds med "On your knees" och "Love machine". Tråkigt för mig är att jag sitter instängd i bion på Debaser Medis. Våra presspass var inte mer värda.

Utsikt:Men MC trollade in oss nere bland publiken.


Där träffade jag Krille. Han tog fram mobilen och snackade Wasp.


Strage - #1 Kristin Kaspersen-hangaround var på plats


Linnéa och Martin säger hej hej


Blackie Lawless


Blackie Lawless är hyvens, knullar icke som en best

När man ser W.A.S.P. live 2009 är all bakgrundssång förinspelad. Parhästarna Mike Duda och Doug Biar gör Scooby Doo-försök att kliva in i rollen som backupsångare trots att de har mer trovärdighet som cirkushästar. Och de kan inte ens springa runt i en ring. Eller knuffa en boll i en basketkorg med nosen.

Men Blackie vet hur man fångar en publik. Att han irriterat viftar bort kråkljudet i "Wild child" hoppas jag CJ undersöker in sin recension som kommer i Close-Up #117 (ute 1 dec).

Blackie Lawless ger inte allt. Han känner sig lite småsäker och kör sina låtar bra. Hans stövlar med fransar ser ut som skit. Han är för amerikansk för att förstå.


Tävling: Entombed, Opeth, Grotesque

Helhyvens merchandiseföretaget True Metal Merch tycker att en av bloggens läsare behöver dekorera sin lekamen lite snyggare. Det gäller bland annat alla med Kim Kärnfalk-tröjor. Bort med sådana humanitära skämtplagg och kryp i stället in i en rackarns rå t-shirt med Entombed (design "Misanthopic"), Opeth (design "Devilish wind") eller Grotesque (design "Incantation")!

Dödsmys

Någon slags fråga eller pyssel för att skilja de tävlanden åt vore väl på sin plats. Uppgiften blir att räkna ut hur mycket Rogga Johansson och hans hund Vader väger tillsammans.

Skriv ditt svar i kommentarsfältet. Ange epostadress och kom ihåg att nämna vilken av de tre varianterna du önskar samt meddela storlek (S, M, L och XL finns att tillgå).


Kapten Johansson och ubåtsjaktshunden Vader


Här
finns några fler bilder på Vader och Rogga för den som vill göra research.


Närmaste vinner såklart! Rätt vikt och vinnaren presenteras den 30 nov.

 


Helvete

Gästblogginlägg från Kentha:

Helvete, how can you guys be so awesome? Jonathan Taylor = tjej = mes = gillar inte att umgås med helevete how can you be so cool. Nu bli det en dikt:

Niklas Lindh.

Bra dikt. helvete, Jonas - jag älskar dig. Daniel = oxå tjej.

Helvete. you aRE SO COOL.

Martin Carlsson = metal. ibland.

Helvete.Jag och Kentha

RSS 2.0