Science fiction är ingenting för mamma

Snacka science fiction-film med mamma = helt klart inte ett bra system.

From: Nilsson-Granvik, Kathrine
To: Jonas Granvik
Sent: Tuesday, September 29, 2009 8:45 AM
Subject: Läget idag?
Hej Jonas,
Tänkte bara höra om det var någon bra film du såg, som du kan rekommendera? Har inte varit på bio på jättelänge, men nu när hösten kommer känns det som man längtar efter bio igen.
Kram,
mor

***

From: Jonas Granvik [mailto:granvik@closeupmagazine.net]
Sent: den 29 september 2009 09:19
To: Nilsson-Granvik, Kathrine
Subject: Re: Läget idag?

Jag såg "District 9". Sydafrikansk sience fiction-rulle om ett rymdskepp som mystiskt dyker upp ovanför Johannesburg. Ingenting händer på tre månader och till slut går människor in och hittar en miljon mer eller mindre medtagna aliens som ser ut som jätteräkor.

Utomjordingarna sätts i ett stort getto där de fifflar med vapen och elektronik. De fullkomligt älskar att äta kattmat, som de köper av ett gäng nigerianer som leds av en snubbe i rullstoll. Nigrianerna äter kroppsdelar av utomjordingarna för att få deras krafter. Det funkar inte. Men en fältchef på säkerhetsföretaget MNU, som har fått till uppgift att förflytta utomjordningarna till ett gigantiskt tältläger längre bort från staden, blir smittad och förvandlas rätt fort till en jätteräka.


I sin jakt på att bota sig själv och få tillbaka sin fru måste han samarbeta med ett par utomjordningar. MNU vill fånga honom till varje pris för att stycka upp honom och kolla en massa biologiska saker.
Producerad av Peter Jackson ("Sagan om ringen"-triologin, "Brain Dead" etc).
Den var rätt bra men jag saknade ett visst djup i filmen. 3 av 5 kattmatsburkar.
Kan det vara nåt månne?

***

----- Original Message -----

From: Nilsson-Granvik, Kathrine
To: Jonas Granvik
Sent: Tuesday, September 29, 2009 9:48 AM
Subject: RE: Läget idag?
Hej,
Science fiction är ingenting för mig - har faktiskt aldrig gillat den typen av film. Nej, det får bli någon annan. Tänkte faktiskt se filmen om Coco Chanel - jag gillar nämligen den franska skådespelerskan som gestaltar henne.
/K

Herbert

Det här är Herbert:


En sjukt söt vovve som blivit mitt internetstalkningobjekt. Se kommentarerna i Krilles blogg för detaljer. Men nu vet Herberts ägare Carina var jag bor så snart kan jag stalka Herbert IRL. Tänk om jag får låna honom. Han kommer att få ett väldigt behagligt självförtroende av att hänga med någon som dyrkar honom så mycket som jag.

Helvete, Herbert, how can you be so cool?

Sett och hört på Konsum

I morse när jag handlade skämslunch (Trocadero och två Gorbys) på Konsum utmärkte sig en mentalt utmanad person (nej, inte Linda Skugge). Han stod vid folkölshyllan och beklagade sig högt. "Fan vad dyrt asså. Åhh, jag har så lite pengar!".

Killen, som såg ut att vara kring de trettio, hamnade före mig i kön. Kassörskan kollar på honom och säger "Nej vännen, jag kan inte sälja den där till dig.". Han lackar, muttrar "Jajajaja. Jaha. Skit i det." och kvar står en Heiniken 33 cl burk.

Haunted i Sumpan

Förbandet Badge var inte så bra. Det är ett problem när sångaren sitter ned på en stol med ett instrument i knät.

Inte en fördelaktig syn


Trummisen är lillebror till Tomas Haake

Duktig trummis, men kasst band. Texter i stil med "Your horse have died - heart attack!". Lite trött "rock/blues" som nog ska uppfattas som svängig - men hur kan något vara svängigt när frontmannen sitter ned? Du ser ut som en hippie. Och det är ingen komplimang.

Sedan kliver Haunted på. Dolving pratar om Häcken, jag skriker "Brage" och Jenny undrar "Vadå Strage?". Josefsson ropar "Trespass" femtio gånger. MINST femtio gånger under giget.

Sen kommer jag och Jenny fram till att Jensen är snygg.


Jensen

Efter spelningen berättar Jensen att Haunted snott ett riff från Artillery till "Choke hold". Ingen skulle upptäcka det. Jag upptäckte att Haunted snott ett Paradise Lost-riff. Tror det är från "Pity the sadness". Ska forska och återkommer med rapport.

Under giget kommer jag på att trummisen Per Möller Jensen ser ut som en mix av Kris Kristofferson, Carl Anton i Vita Bergen, Kenny Rogers och Ugglan Helge. Efter halva giget tar han på sig en keps, bak och fram.Dolving in action

Haunted på torsdag

På torsdag är det äntligen torsdag. Det innebär Haunted på The Cave i Sundbyberg.

DJ DJ (det vill säga jag och Daniel Josefsson) står för kompetenta öronfrierier.

Inget förköp så alla får komma. Max tre hundra huvuden går in så kom i tid!

Haunted har ju som de flesta kanske vet haft svininfluensa i lägret:Men det ordnade upp sig rätt snabbt:


Sumpan på torsdag, den 24:e september då, allihop! Tid vette tusan, men kom cptidigt.

Damn deal done

För det första: hur kan en butikskedja sälja dammsugare och mandeltårtabitar och tjäna pengar på det? Vem i sitt sinnes fulla bruk köper sånt? Vilka är ni?I stället för dålig bakkonst: LG Petrov. Entombeds sångare var på gott humör och sa så här om möjligheten att Nicke Andersson skulle göra en gästinsats under kvällens gig: "Han är välkommen under Clandestine, det vore grymt". På frågan om vilka som är de bästa respektive sämsta Entombed-skivorna svarade sångaren "Clandestine är bäst och Same difference är sämst".

Kvällens gig bjöd tyvärr inte mycket från Clandestine, och absolut inget gästspel från Nicke, men var ändå en riktigt njutbart show. Att se/höra låtar som "Left hand path", "Demon" och "Cheif rebel angel" är alltid en förmån.


LG laddar

Sen lyckades jag inte känna igen Tomas Haake i Meshuggah. Han och Martin var mitt inne i en diskussion när jag ruskade tag i Tomas och sa "Ja hej, vem är du då?". "Jag är Tomas Haake" sa han och jag höll med.


Tomas Haake, Meshuggah

Ute i rökrutan träffade jag på Ralf i Mustasch. Han var mycket nöjd med artikeln i nya Close-Up men kom på att han varit otrevlig mot fotografen Linda Åkerberg. Ralf hade ju klassat henne som på sin höjd glad amatör. Men nu med det fina resultatet insåg han förstås att Linda kan sin grej. Ralf får Lindas nummer av mig och ringer Linda.

Ralf: Hej, det är Rälf.
Ralf: ja, alltså Ralf i Mustasch. Dina foton blev skitbra. Artikeln och allt blev kanon. Vad har du på dig? Vi är vid Medborgarnånting. Kom hit.

Linda kom aldrig dit.


Ralf ringer Linda


Cheif rebel angel

Switch Opens

Fantastisk spelning av Switch Opens i går kväll. Och trevligt musselhäng innan giget. Martin (som hamstrar Switch Opens-tröjor likt ingen annan) drack en mustig chokladöl. Ölflaskan för 5 285 kronor (Bon Secour Blonde 2002, 1 500 cl) beställdes icke in.

Nu är jag övertygad om att Switch Opens självbetitlade album hamnar högt, högt på årsbästalistan.

Under spelningen upptäckte jag att sångaren och basisten Jesper Skarin svettas en hel del samt ser ut som en vit version av Ken Ring.


(Foto: jag själv. Skärpa: Gud/Josefsson)

Kavli kräkost

Jag har kommit in i en motbjudande räkostfas. Tycker att Kavli Räkost är så god så god. Nyss gick jag till kylen och sprutade ut en kanske fem centimeters slinga rakt in i truten.

Det enda som hindrade mig från att trycka ut en flera meter lång ostsvans rakt ner i halsen är att en sådan handling är så jävla störd och vidrig. Det är tur att jag har en hjärna som fortfarande är kapabel till sunda beslut.

Det hela slutade med att jag tröståt ett äpple för att känna mig bättre till mods. Det hjälpte sådär.

Måtte Fan ta er, Kavli! Och ta mer er all smaskig pajasost in i helvetets lågor där ni ska brinna!


Frisyr

Gene Simmons frisyr. Jag förstår den inte. Alls. Vänligen, kan någon beskriva den för mig? Typ max 200 tecken. Tack!


ImmortalI Close-Up #114 finns det en tio sidor lång Immortal-artikel som jag skrivit. Köp den hos din lokala tidningsmonglare eller beställ här.

En grej som inte fick plats i artikeln var att Demonaz tipsade om den norske författaren Gunnar Staalesen som skrivit en mängd kriminalromaner om privatdektektiven Varg Veums.
- Många finns garanterat översatta till svenska och fyra av hans böcker, som utspelar sig här i Bergen, har filmatiserats, informerar Demonaz som själv har bokplaner.
- Jag har börjat skriva på flera bokmanus, fortsätter han, så jag har en massa material till en bok liggandes. Idén är att skriva en mörk bok. Filosofisk.

Och lite bonusbilder på Abbath kommer här:
Dagens uggla

Gilla ugglor. De ser så skeptiska ut.


"Jag är ugglan, vem fan är du?"

Hat

Det här med tuffa artistnamn är ju en pöl värd att stoppa näsan i emellanåt. Favoriten just nu är den gamle Gorgoroth-sångaren Hat (frontade bandet mellan 1992 och 1995). Egentligen heter norrmannen Jan Åge Solstad, men skissade alltså fram det kompromisslösa artistnamnet Hat.

Kerrang ringer för intervju: Hello...ehum... mr Hat *giggle*

Varför reagerade ingen annan i bandet?

Annan bandmedlem: Men kom igen Mössmannen - du måste väl förstå det ORIMLIGA i att heta Hat? Byt namn eller fuck jävla off!

Att det fanns en punkgrupp med samma namn i Linköping på nittiotalet är det så klart också idiotflagg på, men bandet kom inte längre än till diverse ungdomsgårdar runt om i Småland så där var väl ingen skada skedd. Men för ett band som Gorgoroth med internationell publik - ofattbart.


Mr Hat (ex-Gorgoroth)

Var är vargen?

Inte i arslet på Maud Adams (den här gången). Utan i Stockholm. Den tolfte september visar nämligen Örebros hårdrocksalfahane Wolf klorna på Debaser Medis scen.

Innan huvudattraktionen river loss blir det småvilt i form av Uddevallagetterna i Hellennium och huvudstadshyenorna i Sonic Ritual (med Death Row-Henke och Daddy C på sång/gitarr respektive bas).

Fri entré fram till 22.00, kommer man/get senare kostar det 100 kronor.

Var inte en fårskalle - kom dit!


RSS 2.0