Hund

I dag har jag haft blott 152 unika besökare. För att undvika tvåsiffrigt bloggar jag om gulliga djur.


Jag träffade en fluffig hund


Anna Sager Entertainment Prod. presenterar Malte, en hund som kan fnysa och heila

Grillpremiär

Den 26 april blev min grillpremiär i år. Det skedde hemma hos brorsan i Saltsjö-Duvnäs. Han har redan grillat fem gånger - sedan i fredags. Hans tjej Lisa berättade att brorsan i går kväll vid halv nio undrade om hon var hungrig. "Så där" svarade hon. "Hm... jag kan ju gå ut och grilla en sväng". Broder G är tydligen själsligt besläktad med Fredde i "Solsidan". Faktum är att Lisa och G höll på att bli granne med det hus som spelar Freddes hus i "Solsidan".

Krille däremot, han anser att grillare är ett riktigt pack. Hans granne driver honom till vansinne. Följ dramat här.

Förra gången jag lagade mat hos brorsan misslyckades jag med svålen på fläskkotletten. På grund av att jag lagade svinskivorna separat var svålen underutvecklad när köttet var klart. Som MK forskade fram (se forskningsrapport här) måste man tillaga ett helt kotlettradstycke och trimma upp svålen till superkrispig status och först därefter separera till kotletter och slänga på grillen. Man vill uppnå krispläge så snabbt som möjligt och ha en låg innertemperatur på köttet, så att saftigheten behålls. I kväll lyckades jag ha svålen redo när innertemperaturen visade blott 33 grader.


Svål heaven

Stötte dock på onda andar i trädgården. Gaaasen tog slut precis när jag placerat kotletterna på grillen.


Ovetande om att gasgrillen dött

Efter byte av gasbehållare dröjde det en halvtimme innan temperaturen nådde grillvänliga 250 grader. Svålen levde ett svajigt liv i vinden men slutresultatet blev som tur var knaprigt och gott. Tillbehör: potatissallad och örtsmör innehållande smör, vitpeppar, svartpeppar, rosépeppar, körvel, timjan, gräslök, persilja, citroncest och salt.


Bror, Lisa, Mor


Brorson Leo manikängade med sol och vårar-hatt och arvegods = den anksparkdräkt jag hade när jag var liten


Ett slött fuck jävla off till alla babypaparazzis


På väg hem träffade jag en levande harstek alldeles efter bron som leder från Danvikstull till Södermalm. Den (Grimsby) undrade om den fick haka på mig och Kentha och vara sommarbarn hos Parne i sommar. "Alla ska med" svarade jag.

Svart Söndag

Josefsson kliver direkt fram till informationsdisken på Lakritsfestivalen och frågar om vilken utställare som saluför den absolut saltaste produkten. Att äta bra lakrits ska göra ont. Vi drömmer om att gå från Hotell Norrtull med rivsår i gommen och bortdomnad tunga.

Det mest salta vi stöter på är isländska salmiakbitar. Den är jättebra. Ser framför mig hur ett långt led av islänningar pga den ekonomiska krisen sitter och gråter och all ögonjuice samlas upp i ett stort kar och mixas med lakritsrot och urin från haj. Köper två påsar och skänker en tanke av tacksamhet till vårt uppoffrande nordvästa grannfolk.


Man i isbjörnsdräkt

Kookaburralakritsen från Australien var en besvikelse. Den var av mjuk karaktär och söt och blek i smaken. De små inslagen av smuts och förtryck som ändå fanns borde ha varit mycket mer dominerande.

Roligare var Johan Bülows makalösa Salmiak/Chili/Cranberry-lakrits. Så pass salt och stark att den kan ställa till en del skada för syltgrisar som föredrar lent och milt godis.

En påse av Elisabeth Johanssons Lakritsgranulat hamnade i korgen. Den ska vara god i matlagning, så håll utkik efter sotad lakritskyckling med mera på MK-bloggen.

Riktig elitlakrits hittar man i Italien. Amarelli spezzata är en lakritspastill bestående av koncentrerad lakrits. Salthalten är låg men den lilla, hårda pastillen har oerhört hög smakkoncentration. Den smakar som en sträng 40-talsmagister med rutig pullover som håller en pipa mellan sina håriga knogar. Och tjära.


Jag efter Lakritsfestivalen 2010 (kolla in inlägget nedan för att se min arbetsgivare efter Lakritsfestivalen för några år sedan


En lakritstvål längst ned till vänster


Kemal, kråk-Anne och kassler

När Tompi ringde tidigare i dag svarade jag: "Kemal". Han undrade varför och jag förklarade att det är fruktansvärt tjatigt och jobbigt att svara sitt eget namn dag ut och dag in. Han undrade var Kemal kom ifrån och svaret på det är sannolikt Afrika. Hade ordet dykt upp i en Googlebingomatch hade jag beräknat antal träffar till hela 4 697 300 träffar. Tompi tyckte att mitt "fruktansvärda problem" inte lät så betungande.

Tompi dan efter Lakritsfestivalen 2006

Andra I-landsproblem jag stött på i dag är:

Anne i "Annemat" som SVT har den dåliga smaken att sända. Att höra denna danska drake välkomna mig till "Aaannemaaaaooöööd" är plågsamt.

Att dra bort nätet från en kassler. Fy fan. Hur man än gör stänker det salt spad på armarna som direkt gör att det börjar klia. Jag hatar det där nätet och vill kunna köpa kassler där nätet redan tagits bort av proffs som kan göra det med skyddsutrustning. Jag kan betala 20 spänn mer per kilo, inget problem.

BrrrrrrrrFet-Mats

I går recenserade jag Sabatons "Coat of arms" (släpps 21 maj) till SRM #71 som utkommer 10 maj. Nämnde Fet-Mats i inledningen.

Så, vad gör då Rickard Olsson som leder oumbärliga "Vem vet mest?" på SVT? Jo, han hypar skiten ur Fet-Mats.

Han nämnde Fet-Mats två gånger i inledningen i kvällens program, och sedan ytterligare två gånger under den korta programtiden.

Nu är det fem minuter kvar och han kommer garanterat avsluta med en oneliner om Fet-Mats. Ingen kommer fatta att det var JAG som startade Fet-Mats-trenden från mitt tangentbord - en dag innan den där Rickard. Helvete.
Typisk Fet-Mats-seriestripp

Båt i korthet

Som Krille redan rapporterat fick jag ett ståtligt gryt på SRM-kryssningen. Sovrum, vardagrum och fyra bubbel i kylen. Knäckte två, vilket lär kosta ett par extra hundringar, men nya arbetsgivaren ska inte vara ledsen då jag snabbt investerade i en tygsäl och en megaklubba som kom tidningen till nytta (eller?).En femteplats i hårdrocksquizet med Forssman och Suzanne Kvehr i laget var väl en liten besvikelse, men grejer som Snap var ju Scooby-nivå. Laget med Jeppe, Hagel och Jenny kom tvåa. Tord vann, givetvis, och fick en gitarr och grejer.

Redan innan avgång klev LG in och chefade. Ståuppkomik, flygskräck och dödsmetallprat med H.E.A.T kommer ni att få läsa om i nästa SRM. LG:s minst bra skämt var "Hänger ni med?" samtidigt om han höll upp en galje. Entombed-sångaren är på tårna nu när Djurgården slåss om SM-bucklan i ishockey.

Nr 19. Spelartröja som LG fått av favoritklubben

Sen var det holländsk blood metal.

Blood in, blood out

Pappahårdrock möter bildmässigt Dismember anno 1991. Anna ligger med trummisen, gifter sig med sångerskan och dödar han till höger.

Lammgrillspett på Grill var rosa och godkänt men samtliga potatistillbehör vid bordet var unkna. Ett Masi Amaronevin på det och en salt margarita.


Jeanette, SRM:s nya fotbollsvävning


"Är du kåt?" var det första Sabaton-Jocke yttrade, sedan blev det fest


Dagen efter med Falunmaffian (Krister, Jocke, Jonas, Kalle)


Johan från Slingblade orsakade rubrik

En fullmatad rapport skriven av Emil Persson (coach Carlsson ska ha tung cred och jag bidrog med en liiiten grej) finner ni i nästa SRM.

PS: Danskarna strider för att få hinka tre starköl per dag på arbetstid. The south of heaven. DS.


PS II: Parne har slutat blogga om mig DS II.

Svartkonst

När Saudiarabien håller låda kryper alla aprilskämt åt sidan.

  134 SVT Text Torsdag 01 apr 2010
UTRIKES Publicerad 1 april

Ska halshuggas för spådom i TV

En libanesisk TV-man ska halshuggas i Saudiarabien efter att ha dömts
till
döden för att ha "utövat trolldom".

Brottet begicks när mannen gav spådomar och lämnade råd i en TV-show i
hemlandet Libanon.


När han senare reste till Saudiarabien greps han och ställdes inför rätta.
Saudisk rätt har ingen tydlig
definition av "trolldom" men astrologi
anses strida mot landets tolkning
av islam.

2007 halshöggs en egyptier efter att ha dömts för svartkonst.

April april

Hur bra är du på att genomskåda ett aprilskämt? Här presenterar jag fyra kandidater och din uppgift blir att lista vilken/vilka som är påhittade respektive har verklighetsförankring. Och nej nej - inte fuska med det därninga Internet!

(1) FUL FISK ÅKTE FAST

En äldre dam som driver en djuraffär i England har dömts att bära fotboja efter att ha sålt en guldfisk till en minderårig. Fisken för ett pund blev en dyr affär för damen, som förutom att bära fotboja i sju veckor får böta motsvarande 20.000 kr. Hur det gick för fisken meddelas ej.


(2) JORDENS BEFOLKNING ÖKADE MED TVÅ MILJARDER

Indien har precis avslutat en folkräkning som visar att landet har närmare 3 miljarder invånare, vilket gör att jordens population ökade dramatiskt. Den senaste kända befolkningssiffran för Indien var knappt 1 miljard. 2 och en halv miljon statstjänstemän arbetade med uppgiften i 10 år i ett projekt som kostade motsvarande 9 miljarder kr. Drygt 11 miljoner ton papper gick åt, bland annat för att för att skriva ut instruktioner och blanketter på 18 olika språk.

(3) ÅRETS KYRKTUPP UTSEDD

Årets kyrktupp sitter på Ceciliakapellet vid Oskarshamns folkhögskola. Tuppen vann en brakseger i tävlingen som avgjordes för 32:a gången. Totalt lämnades drygt 2 400 röster. Av dem gick nästan 1.500 till segraren. Tävlingen Årets kyrktupp är ett samarbete mellan tidningen Land och Kyrktuppsfrämjandet.   

(4) TUNG TUNGVRICKARE

Semestertider närmar sig. Varför inte bege sig till Nya Zeeland och vandra upp på det 305 meter höga berget Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapiki Maungahoronukupokaiwhenuakitanatahu som är beläget söder om Waipukurau i södra Hawke's Bay. Det vore väl något att dra på fikarasten för arbetskamraterna.

Svar från SVT angående "Mästarnas mästare"

Så här svarar SVT angående mitt inlägg om en domartabbe i finalavsnitten av "Mästarnas mästare":

"Hej Jonas, jo det är stort pådrag kring mästarnas mästare idag, vilket är kul. Alltid roligt när ett program engagerar så!

Vad gäller din iakttagelse så har vi en domare på plats nere vid stentornet och han gör bedömningen att Tomas torn är godkänt, så det måste vi såklart lita på. Håller med om att på din bild så ser det ut som att tornet är för lågt, men det kan ju också vara bildvinkeln som spelar ett spratt. Eller så har helt enkelt vår domare gjort en missbedömning.. hursomhelst, dömt är dömt och resten är historia.

Mvh /
Pär Hedmark
Producent"


RSS 2.0