FK

Hur tillagar man det ultimata fläskkotletten? MK har forskat i ämnet och presenterar sin omfattande salt- och fläskstudie här.


Mästarnas Mästare

I "Godmorgon Sverige" i morse höll Micke Leijnegard upp dagens Aftonbladet med rubriker om att SVT blåst Louise Karlsson på segern i finalavsnittet av "Mästarnas mästare" som sändes i går kväll. Till min förvåning var det Louise så kallade stresshjärta som var orsaken till stridsrubriken. I tävlingens slutskede skulle man nämligen få ned sin puls till vilopulsläge. Innan tävlingen mätte SVT:s personal finalisternas vilopuls. De kunde inte godkänna att Louise hjärta slog över 100 gånger per minut varför de lät henne sitta i viloläge i cirka en halvtimme för att den skulle hamna närmare nittio, till skillnad mot Armand Krajnc och Thomas Johansson vars vilopulser spikades efter tio minuter.

Var det bara jag som såg det riktiga SVT-fusket?

Brottaren Johanssons hamnade överlägset sist i den första deltävlingen, där man skulle klättra upp och ned för en tjugo meter hög fästningsvägg. En del tycker att det var orättvist för att Johansson lider av svår höjdskräck, men det är ju uppenbart att han inte skulle ha haft en chans även om han mentalt tävlat på samma villkor som de medtävlande. Framför allt var det hans tunga kropp som gjorde honom totalt chanslös att, på bra tid, klättra upp för det där repet.

Johansson gick alltså ut sist tävlingen som skulle utse de två finalisterna. I grenen bygga ett en meter högt torn av stenar knappade han in på Armand medan Louise flög iväg i ensam majestät. När till slut Armand lyckades få en stabil stapel som var tillräckligt hög var så brottaren ohjälpligt sist igen. Efter en stund fick han till ett torn som stod upp, men var det verkligen tillräckligt högt?

Han insåg nog själv att han var ett par centimeter kort, så han gav domarna något som kan uppfattas som en bedjande blick. Märkligt nog får han klartecken och sticker iväg. Antagligen tyckte de tävlingsansvariga på SVT att han låg så pass långt efter och hade minimal chans att komma i fatt sina motståndare. De ville inte att spänningsmomentet totalt skulle försvinna.

Var det någonstans SVT blåste Louise Karlsson på finalplatsen och chansen att bli Mästarnas Mästare - så var det här:


Omvärlden i sammanfattning

Bombdåden i Ryssland och ett antal hundra förmodat döda gruvkineser stjäl nu all uppmärksamhet i omvärldsbevakningen.

Gräver man lite så ser man att Libyens ledare kamrat Khadaffi har kliat sig i kalufsen och skissat på ett etniskt system för Nigeria. Hans tidigare utspel om att landet bör delas i en kristen och en muslimsk del gäller inte längre. Det nya svarta är att Nigera bör delas i massor med etniska stater. Leva i samförstånd är inget för K-man, total segregation rules.

I
emiratet Sharjah i Förenade Arabemiraten har sjutton indier, varav flera minderåriga, dömts till döden. De ska allesammans ha dödat en pakistansk man i en uppgörelse mellan kriminella ligor som pysslar med förbjuden alkohol. Stark tobak.

Här hemma fokuserar vi på att stötta Mustasch-Ralf som först fick reda på att hans kör gått vidare i "Körslaget", för att sekunder senare utsättas för klåperi på hög nivå då han helt plötsligt var den som fick packa och dra.

Rock Goddess

Annars ägnar jag mycket tid åt att försöka få alla jag känner att falla för Rock Goddess.

Bildades 1976. Trummisen var nio bast. Här är en gammal liveupptagning av "My angel", där det sjungs om att ligga i baksätet.


Jag hoppas kunna göra ett knäck på Rock Goddess i SRM vad det lider. Här är min absoluta favoritlåt "The love lingers still".

Hej hej

Det är som ni märker inte mycket action här. Fokuserar på saker som renovering av balkong. Just nu kartlägger jag systemet som byggfirman Scooby Doo:at ihop som innebär att jag själv ska avlägsna räcket innan de gjuter ny grund. Jag bor på sjätte våningen och ska trolla loss ett sex meter långt järnräcke. Jag kan ju trilla ned, eller?

Vad händer annars i bloggosfären?

Parne är förtvivlad. Han är säker på att Mats Alm inte mördat sin fru, utan ljuger för polisen för att han (Mats alltså) känner sig hotad. Jag vet inte vilket grovt brottssyndikat som skulle sikta in sig på en lärare med fru från Falun. Men Parne (och Mats) vet. Fast han berättar inte om det för han (Parne, alltså) känner sig hotad.

Kentha är dock pricksäker på sin sak. Mats ska dingla. Samtidigt producerar Kentha sitt kanske bästa inlägg hittills. Det handlar om hamstern Pysens färd från djur till aska.

Chrille dissar Mustasch-Ralf, kör fokus: Afrika, slänger in en haj och kallar mig "anonymiserad vän" när jag tipsar om den nya finfina Sabaton-låten, tillika titelspåret, "Coat of arms".

Anna viftar obrytt bort bloggosfären.

Demonia har fått nytt plagg med nitar, tipsar om kalasmusik, lobbar för den makalöst bra tvserien "Sons of anarchy", visar att man man kan göra djävulstecknet trots bandageinlindad arm, och en dos UFC på det.

Här är bild från Khomas "hemliga" spelning på Lilla Hotellbaren i går kväll. Deras första gig på tre år. Ett slags rep inför den riktiga Stockholmsspelningen som äger rum på Debaser Slussen den 21 april.


Jag är inget stort Khoma-fan men det var riktigt bra. Sångaren är fantastisk, med precis närvaro och vilda utflykter då han sjungandes stångade sig in en den främre delen av den lilla publiken, som bestod av kanske femtio personer. Kändisavdelningen bestod av Malin Berghagen och Anders Fridén.


Spökbild på Vader-Peter från giget på The Cave i lördags. Stabil spelning som vanligt. Saknade en del låtar och tycker trotjänaren "Sothis" kan pensioneras i setlistan till förmån för förslagsvis "Vicious circle" eller "The crucified ones". Fin uppslutning med uppskattningsvis 350 betalande.

Vader i Sumpan i morrn!

Larmrapporter om knappt hundra betalande när Vader invaderade Borlänge i går har nått mig. Nu måste alla nollåttor ta sitt förnuft till fånga och bege sig till The Cave i Sundbyberg i morgon, för då vankas det polsk järndöds.

Det kan vara så att jag blir den ende i publiken som kommer att gasta efter "Sword of the witcher", denna fantastiska tv-spelslåt. När jag intervjuade Peter Wiwczarek för ett och ett halvt år sedan berömde jag honom för nämnda låt och frågade om något liknande skulle dyka upp på den då stundande skivan "Necropolis". "Nej, glöm det" brummade Peter surt. Det visade sig att Mauser, som då nyligen (tillsammans med Daray och Novy) hoppat av Vader, hade skrivit musiken och den var tydligen inte mycket värd vid det tillfället. Så när jag tänker efter ska jag nog inte alls gapa efter:


På tal om avhopp så är det väl lika bra att delge läsarna nyheten att jag sagt upp mig på Close-Up. Håller på att drilla min utmärkta efterträdare Peter (Andersson, som har varit ansvarig för de senaste Close-Up-båtarna) och om några veckor påbörjar jag en ny spännande anställning.

Pantera kids

Sångaren - vilken kille! Hårdare knatte får man leta efter. De andra kidsen gör fantastiska insatser, men det är sångaren Peter Hoffman som är stjärnan. Gilla!


Fel låt vannKrokodilflaggor: check. Jag, Josefsson och Annica sitter bänkade framför Melodifestivalenfinalen och har betygsatt och haft oss. Eller det var i och för sig bara jag och Josefsson som betygsatte, Annica sprang ned till CU-redaktionen för att intervjua Exodus. Gary Holt. Han hälsade inte till Parne.

Min och Josefssons topp tre-lista såg ut så här:

1. Salem A Fuckir
2. Eric Saade
3. Timotej

Den kalkyleringen sket i det blå Kongoskåpet. Det sjuttioåriga dockansiktet Anna Bergendahl segrade. Obehagligt. Låten är anskrämlig. Klänningen svider i ögonen. Grattis.

Den ena av låtskrivaren har en typisk "Jag ligger med syrran"-frisyr. Det kommer skita sig i Oslo. Vi skulle ha skickat The Project Hate. Kentha, nu skriver du en hitlåt till nästa år. Så här kan vi icke ha det.

Det rimliga hade varit att skicka Salem. "Keep on walking" är en stark komposition. Att killen ser ut som ett A4-ark med Dennis-frisyr var det han föll på. Han skulle ha spelat blind. Kört Stevie Wonder-glajjor, haft en käpp lutad mot pianot samt haft en klockren blindhund liggandes på pianot. Hej, jag har en svinbra låt och är blind, rösta på mig annars hatar du blinda.

Dolph och Sylvester, det är så jag vill minnas den här Melodifestivalen.

Superviktigt

Kentha Philipson är helt omättligt. Som en trimmad väderkvarn med Warrior-spons vevar han loss för att jag ska blogga. Han är som en bottenlös brunn (fast mycket sötare) där man kan slänga i hur mycket som helst utan att det ens blir halvfullt.

Men just nu har jag ingen lust att blogga. Konceptet på min blogg är att jag skriver när jag har något att skriva om.

Fast detta inlägg blir av bara för att jag gillar Kentha så mycket. Ingen annan kommer att få ut någonting av att läsa det. Knappt Kentha heller, som kommer skrika om ett ännu bättre inlägg som handlar om att jag nyss åt ett äpple (mest rött men lite gröna fläckar), att jag har på mig min Visceral Bleeding-longsleave och att det borras infernaliskt i huset (nåt med fiberrikt bredband).

Men visst, håll till godo med mina anteckningar i mobilen. Den tekniska detalj man använder för att anteckna stödord, små osammanhängande kom ihåg-noteringar som man tror att man behöver längre fram. Kanske är man på konsert och ska blogga om den, eller nån portkod eller tips om en bra tvserie.

Så här ser mina anteckningar ut gjorda det senaste året. Eftersom jag begriper endast en liten del av dem kanske läsarna kan räkna ut vad jag menar:

"Musella" (gjord för tre veckor sen hos brorsan för att jag skulle komma ihåg att köpa detta mycket mumsiga musvin. 99 spänn per flaska är fyndpris!)

"Sirap, rågmjöl, rödlök, äpple, malg inge, nejlika, mejram" (lista på saker att handla inför blodpuddingsracet för en dryg månad sedan)

"Mc kod xxxx" (koden censurerad för att inbrottstjuvar ska bli förvirrade)

"Circle" (vet ej)

"Dead set. Shield. House." (nån som tipsade om tvserier, kanske Krille. Nu kom jag på att jag glömde skriva minnesanteckning när MC tipsade om Damages i måndags)

"2317 Mediterra" (nåt vintips som jag viftat bort)

"Gifta. Homo" (fullständigt obegriplig minnesanteckning)

"100michelinstars1yearblogspot" (adress till matblogg där svensk miljonär reser runt i världen och krubbar i sig 100 Michelinstjärnor på ett år. Lysande idé men tyvärr visade sig bloggen vara ganska träigt skriven)

"Gora. Daniel. Skribent. Barskåp" (vet inte vad detta refererar till)

"Choke. Art. Pity" (?)

"Carl a? Uggla helge. Kenny. Kris. Brändon" (misstänker att jag tyckte nån såg ut som Ugglan Helge)

"You horse have dif. Heart atack. Rock. Relise" (jag går bet även här)

"Bagpipersarms" (tror att Hjalmar kan ha tipsat om denna pub)

"Bed of nå. Nailed to the gun. Mailbomb. Någler" (vet inte vad detta åsyftar)

"Top chef" (Ah, en milstolpe! Tror det var i höstas som MC tipsade om matlagningstävlingsserien "Top chef" - en av världens bästa dokumentärserier som någonsin gjorts!)

"Enchantment. Plats sjugosju. Blå parti ökar. In Requiem. Mer händer. Say just. Måste ha hört tio år nattklubb. Enemy." (nedkluddat på Paradise Losts gig på Debaser Medis... eller kanske Rockweekend)

"Sömn. Hallow. Tjej. Erase. Adrian. Sviktar. Vad gör ni. Kom hit. Mustasch. Ember fire. Svarklädd. Ash från förra skivan. Sångljud upp och ned. Mörk sång för. As h die. Refräng mummel. Tack 1972. Eternal. Inet många hört. Are they god. Pity. Föl" (Paradise Lost på Rockweekend)
'
"Du känner lukten åt b. Nu kommer hästarna. Lufttrummor. Anja. The world ends at it begins. D är ett geni! Continental darkness. Solo. Ljus. Vin. Ask. Tv. Kamin. Datorhörna." (häng hemma hos Abbath i somras)

"For all tid. Flöjebana" (Bergenresan)

"652, 318, 747" (känner inte igen dessa tal)

"Stefan, har du nåt ackord till detta?" (vette fan, kan vara nåt Lelle Modig sagt på TV 4)

"Ingen Mikael" (vet inte)

"Black lip jerry x" (filmstips kanske)

"Trummisen ser ut som en tunna vapenfett i ett par svarta vuxenblöjor" (Mistfits-giget på Rock and roll-båten som Denimzine anordnade förra våren)

"Antidep. Roligare än att kolla på 24. Häst. Fett. Bitmärken. Ring- Ändå på väg hit. Gisslan lösen tortilla. Framåt bakåt bälte hästsko" (Ah, första chiliäventyret!)

'"Put it down" (obegripligt)

"Känner inte igen honom" (känner inte igen minnesanteckningen)

"Sitter du ner eller är du också från Asien?" (På Joe Labero Show. Han skämtar om att asiater är så kortväxta)

Torture Division

Hemma med sjukdom i dag. Man kan ju bli ledsen för mindre. Med en snorproduktion som överstiger sans läser jag John Grishams "Utpressningen" och lyssnar på musik. Kentha gör sitt bästa för att ta hand om mig genom att avtäcka nya Torture Division-demon "Evighetens dårar II". 

Har spisat alstret tre gånger nu och jösses vad frasigt det låter! "Overtorture (bound to be dead)" har ett par stört bra riff. I "Total death punishment" sjungs det "pyroclastic flow" och det är ju direkt snott från Ice Cubes "Gangsta rap made me do it"-text.

Ok, nu vallfädar ni till Torture Divisions nätgryt och tankar demon.Helvete

Så har man dragit på sig en förkylning. Hade det varit för några månader sen hade man klassats som svinpestsmittad. Knorrinfluensan är så sjukt 2009, den självantände vid tolvslaget.

Dålig tajming att inte pricka in sjukdom i samband med OS. Nu har man ju skittråkigt. Man kan titta på den bästa mobilkamerabilden från Fear Factory-giget i går, men den underhållningen räcker bara i en kvart.


Första fyrtiofem minuterna var schyssta. "Martyr" från debutplattan genomfördes med bravur. Nya dängan "Powershifter" var kalas live. Burton satt den rena sången så snyggt att jag försökte komma på honom med att vara ett mimaras. Men nej, han sjöng faktiskt och som sagt lät det imponerande. Gene Hoglan gjorde en hälsningsgest som var svincool. Han snurrade trumstockarna, låste dem snabbt mellan tummarna och pekfingrarna och riktade långfingrarna åt alla han trodde var Parne.

Giget pågick i en och en halv timme, vilket kan klassas som länge. Avslutande "Replica" satt snyggt men då var man mätt, mätt, mätt. De borde kört en Mortiis-cover.

DJ Frenzycat (jag och Anna) körde några stenhårda pass och fansen var vilda. Vildast var den glada göteborgaren Tony som sjunger i förbandet för kvällen, M.A.N. Han önskade Pantera "5 minutes alone" och Pro-Pain "Make war (not love)" och fick som han ville. Efter avslutat dj-pass kom han fram och tackade för grym musik. En riktigt varm man, denne Tony.

Kaj kom förbi dj-båset och berättade att en halvkänd 08-dj hade lackat på honom i Uppsala när han körde femton King Diamond-låtar på raken när han snurrade King Diamond-låtar på Fellinis. Så får man/get inte göra, tyckte personen. DJ Frencycat brände av inte mindre än två Metallica-låtar, från samma skiva ("Master of puppets") dessutom. Annat i urval är:

Pains fantastiska Depeche Mode-cover "Behind the wheel"
Cauldron "Chained to the nite"
Paradise Lost "The enemy"
Spineshank "Synthetic"
Slayer "World painted blood"
Mortiis "The grudge"
Machine Head "Davidian"
Samael "Moongate"
Helmet And House Of Pain "Just another victim"
Rotting Christ "In domine sathana"
Vader "Lukewarm race"
Crowbar "All I had I gave"
High On Fire "Snakes for the divine"
Grotesquery "Coffin birth"
Devil's Blood "Graveyard schuffle"
Satyricon "Black crow on a tombstone"
Converge "Dark horse"
Dark Tranquillity "Shadow in our blood"
Cannibal Corpse "Priest of sodom"

Frencycat crew kom på ett signaturmove. Man klöser med fingrarna i luften och säger "Raaaaäääää". Håll utkik efter det beteendet.

Sänka skepp

Close-Up Båten var en succé.


Bästa livebilden (Bullet)


Kaj var på bästa Sportlov-humör


Mys med Bullet-Erik


Jag hittade en rolig stol som jag är rätt säker på att ingen annan suttit på under hela resan.


Den var placerad i ett hörn i ett rum med värdeförvaringsboxer, som ingen använde. Ingen tar med sig något man verkligen vill behålla på en Finlandsbåt.


Klaras taxfreekvitto landade på 666,00 sek

Hyttpolarna Rikard, Klara och Kloss pratade om hur impade de var av det här trumsetet gjort i is. Jag påpekade att Cryptopsys Flo Mounier för flera år sedan spelade på ett trumset helt gjort i ost som något klipskt konstmuséum i Kanada styrt upp. För att bräcka det krävs mer än is. Man borde göra ett trumset i fryst kiss och bjuda in Kiss-trummisen Eric Singer att spela på det.

I kväll dj:ar DJ Frencycat (jag och Anna) på Fear Factory på Debaser Medis. Köp balleget här och dyk upp!

RSS 2.0