Nordisk kombination

OS är i full gång och jag följer puckelpiståkare, rodeldrama, damkronor, drömmer om curlingfinal och what not.  Det är i princip bara en sak med Vinter-OS jag inte tål: Nordisk Kombination.

Vi har ett gäng män (kvinnor sjunker inte så här lågt) som inte är bra på vare sig längdskidor eller backhoppning, som i brist på chans att vinna i någon annan gren sytt ihop en egen gren. För idioter. Först ska man hoppa backe, sen åka längd. Den som suger minst på respektive sport vinner.

Men skidskytte, det gillar du? brummar någon. Ja visst, men kombinationen skytte och längdskidor är i alla fall logisk. När vinterkrig hade sin peak såg man soldater som skidade, sköt, skidade, sköt. De hoppade inte i jättelika konstgjorda backar för att sedan byta till smalare skidor och skida vidare mot ryska gränsen.

Men båda sporterna är ju skidsporter, konstaterar någon.

Ja, men det är likväl två helt separata discipliner. Du ser inte de som blir besegrade av suveräne holländaren Sven Kramer (som skrinnade hem guldpeng på 5 000 meter i går) snöra på sig ett par konståkningsgriller efter målgång för att köra ett program. Och räkna ut något medelvärde i hopp om att suga minst i kombinationen 5 000 meter skridskor/konståkning.

Vad jag förstår har inte Sverige skickat någon aktiv i Nordisk Kombination till Kanada. Det tackar vi för.


Senaste blågula medalj i denna pajassport bärgades av Silver-Bengt i Cortina 1956.

Kommentarer
Postat av: Parne

Jag älskar Nordisk Kombination. Spelar alltid in och tittar flera gånger. Har en hel hylla med VHS-band från 1983-2010. Alla andra idrottsgrenar bleknar i jämförelse.

2010-02-14 @ 22:12:38
URL: http://idiotensparad.blogg.se/
Postat av: Anal Elf Kid

Sverige har inga utövare av Nordisk Kombination på "elitnivå". Personligen skulle jag gillar sporten OM de istället åkte ett par varv i en halvkilometerlång bana där backen ingår och kombinerade det med ett skyttemoment. Dvs, de åker runt runt runt, hoppar och skjuter. Samma skidor och gevär på ryggen hela tiden. Gärna skytte på rörliga mål, kanske älg-, björn- och rådjurstavlor? Det hade varit festligt.

2010-02-15 @ 00:14:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0