Mästarnas Mästare

I "Godmorgon Sverige" i morse höll Micke Leijnegard upp dagens Aftonbladet med rubriker om att SVT blåst Louise Karlsson på segern i finalavsnittet av "Mästarnas mästare" som sändes i går kväll. Till min förvåning var det Louise så kallade stresshjärta som var orsaken till stridsrubriken. I tävlingens slutskede skulle man nämligen få ned sin puls till vilopulsläge. Innan tävlingen mätte SVT:s personal finalisternas vilopuls. De kunde inte godkänna att Louise hjärta slog över 100 gånger per minut varför de lät henne sitta i viloläge i cirka en halvtimme för att den skulle hamna närmare nittio, till skillnad mot Armand Krajnc och Thomas Johansson vars vilopulser spikades efter tio minuter.

Var det bara jag som såg det riktiga SVT-fusket?

Brottaren Johanssons hamnade överlägset sist i den första deltävlingen, där man skulle klättra upp och ned för en tjugo meter hög fästningsvägg. En del tycker att det var orättvist för att Johansson lider av svår höjdskräck, men det är ju uppenbart att han inte skulle ha haft en chans även om han mentalt tävlat på samma villkor som de medtävlande. Framför allt var det hans tunga kropp som gjorde honom totalt chanslös att, på bra tid, klättra upp för det där repet.

Johansson gick alltså ut sist tävlingen som skulle utse de två finalisterna. I grenen bygga ett en meter högt torn av stenar knappade han in på Armand medan Louise flög iväg i ensam majestät. När till slut Armand lyckades få en stabil stapel som var tillräckligt hög var så brottaren ohjälpligt sist igen. Efter en stund fick han till ett torn som stod upp, men var det verkligen tillräckligt högt?

Han insåg nog själv att han var ett par centimeter kort, så han gav domarna något som kan uppfattas som en bedjande blick. Märkligt nog får han klartecken och sticker iväg. Antagligen tyckte de tävlingsansvariga på SVT att han låg så pass långt efter och hade minimal chans att komma i fatt sina motståndare. De ville inte att spänningsmomentet totalt skulle försvinna.

Var det någonstans SVT blåste Louise Karlsson på finalplatsen och chansen att bli Mästarnas Mästare - så var det här:


Kommentarer
Postat av: meh

SKANDAL!

2010-03-31 @ 14:32:40
Postat av: Parne

Hit med splitten.

2010-03-31 @ 15:16:06
URL: http://idiotensparad.blogg.se/
Postat av: Anders Berg

Louise var ju överlägset bäst! (Sett över hela programserien.)

2010-03-31 @ 19:39:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0