Jävla kossa

Är det bara jag som stör mig väldigt mycket på Elin? Kossan som gör Arla-reklam. Värst är den reklamfilm då hon står i köket och med avsevärd dryghet berättar att de allra första ord hon sa när hon var liten minsann var "moooo", "moooooo". Inte "mu" utan "mo".

I en av reklamfilmerna håller Elin och hennes osnytne illbatting till avkomma på att trakassera en till synes redig och muskelös ko. Kon ser majestätisk ut och skulle lätt kunna skalla belackarna, med en enkel spark knäcka några ben, eller varför inte bita huvudet av barnet.

I stället står den bara där och tar skiten. Människan har systematiskt dödat och glufsat i sig djuret ko hur länge som helst. Det måste rimligtvis korna känna till vid det här laget.
 
Kon skulle lätt kunna förvandlas till en besvärlig best om man ser till dess imponerande tyngd och kraftiga käkar/tänder. Den kanske inte skulle bli landets motsvarighet till haj, men nog fasiken skulle den kunna sätta dit de allra flesta bönder/komördare om de bara lade manken till.

Ett års jävla vilt uppror av djuret ko och jag tror människan skulle anse den alltför bångstyrig och farlig att ha att göra med och låta den vara i fred. Djuret får skulle därefter få se sig över sin lilla mumsiga fåraxel en extra gång.

När vi ändå är inne på pälsrelaterade ämnen, här kommer ett par minnesvärda bilder från Finlandsresan jag gjorde för några dagar sedan.
image6


image7

Aha

Jonathan Taylor är en kille som kan mörka. Han har jobbat här på kontoret i snart två år och inte förrän nu släppt bomben att hans morsa är ingen mindre än skådisen Lena T Hansson. Vi känner igen henne från en rad Beck-rullar, "Jönssonligan och den svarta diamanten" och diverse andra filmer och tvframträdanden. Och hon har fått en guldbagge (för "Bröderna Mozart"). Planen är för övrigt att vi ska låna guldbaggen, göra en gipskopia som vi målar och ställer på den ursprungliga baggens plats varpå vi säljer den äkta guldbaggen på Tradera med utropspris 17 000.


Och som om inte denna världsnyhet vore nog - efter googlande visar det sig att Jonathans morsa är ihop med Peter Haber. Herr Beck himself. Nu försöker jag luska ut skvaller om Peter Haber som kommer att läggas upp här på bloggen. Jonathan tycker inte om att jag försöker rota fram skandaler om Peter Haber. Jonathan har redan dementerat flera saker som inte lämpar sig att skriva i en blogg. Däremot kommer jag att sälja dementierna på Tradera.


Jag undrar vad som avslöjas härnäst. Kanske att Jonathan i själva verket har kopplingar till hunden i "Mitt liv som hund".


Nightwish

Att gå på Nightwish-konsert är ungefär som att kliva in i arslet på Maud Adams. Man är förundrad över vad man gör där. Omgivningen ter sig främmande men ändå inte på något sätt. Där finns trots allt något lockande. Här åfyftas senaste singel/video-släppet  "Amaranth". Den är syndigt nynnvänlig.

Det tyckte nog de flesta i lokalen - barnen hämtade från "Du är vad du äter" (och deras föräldrar), blonderade tjejgänget i Canadian Goose-jackor (observera att det var tryckande hetta i lokalen), finska 40+killarna som hade Warlock-tröjor, Halloween-sminkade kvinnor i fula klänningar, Filippa Barks dubbelgångare iklädd Nightwish-tröja herrmodell storlek XL etc. - men en kille klamrade sig förskräckt fast i rökrutan.
- Vad fan, någon sa att det här ska vara bandets hit. Det är ju det sämsta skit jag hört i hela mitt liv! utropar LG Petrov någon minut efter låtens slut.
Han sansar sig och undrar vad fasen jag gör på spelningen.
- Eh, jag gillar "Amaranth" och ska dela flyers. Men vad gör DU här?
- Ha, ha, ja... jag känner ju Pike (dörrvakten).

LG berättar att han under morgonen varit på Berns och blivit Grammis-nominerad samt gjort sitt bästa för att plocka med sig så många gratissmörgåsar som möjligt.

Anette Olzon. Hur skötte sig Nightwish nya, svenska trumfkort som ersatt Tarja Turunen? Tja, hon sjunger ju rätt fantastiskt - till skillnad från gitarriströven som låter efterbliven när han tar ton (vilket han gör för ofta). Men Anettes utseende och scenspråk känns väldigt  "Kicki, Bettan, Lotta" möter upphåttad Hemkundskapslärare med ett fullständigt bombat mellansnack. Hon undrar om det är ok att hon pratar skånska (fast hon låter som Lena PH) och hon tycker det är åh så roligt när folk hoppar upp och ned, upp och ned.

Och alla dessa ballader! I princip alla utom WASP ska ge fan i att göra ballader.

Mest märkligt var att kamrat Hanses lirar keyboard i Nightwish.

image4
Hanses matar sin brorsa

image5
Hanses har hatt

RSS 2.0