MK

Efter en utdragen jakt på den perfekta nejlikan är Middagsklubben tillbaka. Söndagen har helt ägnats åt den ädla valören blodpudding. Läs reportaget här.


Lockpriser

En av mina favoriter som jag gör varje lördagsmorgon är att läsa Kenthas blogg. Efter det brukar jag Hemnet. Jag trivs helt suveränt i min etta men är ändå ovanligt intresserad av att kolla på andra lägenheter. För att hålla koll på andra lägenheter och bostadsmarknaden i stort.

"Lockpriser fortsätter att vara ett problem" skrev SvD 2007. Läs artikeln här. Enligt den var det värsta lockpriset en affär där en lägenhet gick upp med 53 procent från utgångspriset. "I 12 fall var skillnaden över 30 procent, och i 14 fall över 20 procent.". 

Att ens anmärka på att ett pris går upp med 20 procent är anmärkningsvärt, då knappt någon försäljning i innerstan i Stockholm går upp med mindre än 20 procent.

När min bror sålde sin lägenhet (21,5 kvm med balkong i söderläge på Kungsholmen) 2006 via Svensk Fastighetsförmedling sattes utgångspriset 975 000 kr och den såldes för 1 570 000 kr, en uppgång på drygt 60 procent.

När jag sålde min lägenhet (24 kvm utan balkong) på Södermalm 2008 tyckte mäklaren på Södermäklarna - en firma som har bra rykte, till skillnad mot exempelvis Notar och Erik Ohlsson som båda fått en del däng i massmedia för oseriösa affärer - att utgångspriset 995 000 kr var lämpligt. Jag hade själv köpt den för 1 320 000 kr året innan (utgångspris var då 795 000 kr, en uppgång med drygt 65%) och hade ingen tanke på att släppa den för mindre än 1 380 000 kr, vilket jag klargjorde för mäklaren. Ändå kom vi överrens om utgångspriset 995 000 kr. Att sätta pris som speglar lägenhetens reella värde kom inte på tal.

Slutpris blev 1 530 000 kr, en uppgång med mer än 50 procent. Detta tangerar alltså SvD:s rekorduppgång, men jag garanterar att den inte var mer än normal. Jag själv har deltagit i många budgivningar där priset gått upp med 60-70 procent. Av kanske 30 budgivningar jag har varit med i har INGEN gått upp med mindre än 20 procent.

När jag köpte min nuvarande lägenhet (26 kvm på Södermalm med kungsbalkong med parkutsikt och eftermiddags/kvälls-sol) i april 2008 var utgångsångspriset 1 295 000 kr. För den summan fick man en lya på 20 kvm utan balkong i samma område. När mäklaren ringde och sa att senaste budet var 1 300 000 bjöd jag direkt 1 750 000 kr, med vetskapen att det absolut inte skulle bli slutpriset. Jag hade kalkylerat värdet till 1 850 000 kr. Det borde rimligtvis en utbildad mäklare också kunna göra. Mycket riktigt hängde tre budgivare på och först vid 1 860 000 kr fick jag köpa lägenheten. En prisökning med nära 45 procent.

Trots alla skriverier är det fortfarande standard att ALLA mäklare sätter lockpriser. Att ens en enda mäklare sätter ett seriöst utgångspris finns inte. Alltså, det existerar inte! Tillsynsmyndigheten Fastighetsmäklarnämnden lär vara den mest Scooby Doo-anpassade nämnden i världshistorien i och med att de inte sätter dit fler än en handfull mäklare per år. Jag hade kunnat producera underlag för 100 solklara fall av lockpriser - i veckan.

Hela annonsmarknaden för lägenheter i Stockholm innerstad är ju en fest för den som vill sätta dit en mäklare för lockpriser. Det är faktiskt olagligt enligt lagen. Men den sket man väl i, tänker mäklarna. Konstigt att de kommer undan med beteendet.

Senaste exemplet av hur många som helst är en lägenhet i mitt hus som Mäklarhuset saluförde.


Storleken är 43 kvm med en månadsavgift på 2 474 kr. Alla med koll på bostadsmarknaden i huvudstaden vet att värdet ligger på minst 2 000 000 kr. Utgångspriset sattes till 1 695 000 kr. Säljaren tackade nej till högsta budet i budgivningen och lägenheten lades ut till acceptpriset 2 350 000 kr. DET är alltså summan säljaren vill ha. Det visste givetvis mäklaren Peter Karlsson om, men ändå gick han med på (rättning: han föreslog det sannolikt) utgångspriset som var en dryg halv miljon mindre. Jag kanske borde anmäla honom till Fastighetsmäklarnämnden, fast de dricker ju kaffe och har det så trevligt som det är.

Vill man ha aktuella exempel på bedrägeriutgångspriser är det bara att kolla in valfri annons på Hemnet. Skulle priset i en budgivning inte gå upp med säg 400 000 kr vägrar säljaren sälja och objektet läggs ut till acceptpris/fast pris. Den som hade högsta budet blir blåst, och anmäler kanske till den där nämnden som lägger ärendet på hög och rättar till kepsen så att den sitter perfekt bak-och-fram.

Som sagt finns det många att välja på, men låt oss gotta oss åt en lägenhet på Åsögatan på Södermalm.


Här har ni full beskrivning. Kort resumé: 24 kvm med balkong med månadsavgift 1 361 kr. Utgångspriset är 995 000 kr. Du får punga ut med mer för en 17-kvaderatare - utan ballekong - i samma område. Slutpris kommer att hamna på cirka 1 600 000 kr, alltså en uppgång på ungefär 60 procent. Mäklaren är Scooby Doo* som ska ha en medalj för att hon har lyckats sätta ett av de mest orimliga utgångspriser på lägenheter just nu.

Sugen på att köpa 995 000-kronorslägenheten på Åsögatan? Visning sker på sön 7 feb kl 13.30 - 14.15 och mån 8 feb 18.45-19.15.

För att få bort lockpriserna tror jag det krävs en lagändring. Det hela är mycket enkelt: en säljare ska vara ålagd att sälja objektet till högsta bud som är lika med eller överstiger utsatt pris, och inte som i nuläget kunna säga nej till ett bud som ändå toppar utgångspriset med flera hundra tusen kr.

***

UPPDATERING: Jag mejlade länk till de mäklare jag nämnde vid namn och undrade om de ville kommentera kritiken. Ingen av dem har hittills svarat på mejlet, men en sak har hänt. Tidigare i dag (måndag) höjdes utgångspriset på lägenheten på Åsögatan med 100 000 kr, till 1 095 000 kr. Forfarande flera hundra tusen mindre än marknadsvärdet och den summa säljaren vill ha för att sälja, men ändå.

* Mäklaren har bett mig att ta bort hennes namn och tja, jag är världens snällaste.

Kentha

Min kompis Kentaur Philipson har intervjuat min kompis Anders Schultz i Unleashed. Jag och Anders kanske inte är kompisar (fast vi hade det trevligt när jag intervjuade honom på min balkong till Close-Up #102 - köp här) men detta är Internet - där kan man skriva vad man gillar. Jag gillar Anders och hade vi träffats oftare är jag rätt säker på att vi hade varit kamrater.

I alla fall har ju Kentha fler bokstavskombinationer än Mimikry så därför har jag tagit ut russinen ur Kentha-kakan och kör dem. Men givetvis ska ni läsa hela Kenthas intervju med Anders här. Den uppmärksamme älskar Kentha och tycker det är charmigt att han faktiskt trodde att Kataklysm skulle lira i Örebro.


Anders & Kentha

Kentha intervjuar Anders i Unleashed (i urval):

Varför har du inte barn? Är inte barn metal?

Barn är idioter.

Du får välja 3 metal artister att slå sönder nyllet på, samtliga från Sverige och du får inte välja mig för då är du bög. Vilka 3 blir det? Och var inte en mes nu.

Parne.

Vem är den mest kända du har numret till i telefonen?

Hmm... eh... som om jag kommer ihåg alla numren... Fan, vet inte... Hehehe... bra fråga.

Jag kollar här i din tele... Ahriman?

Ja.

Chuck Mayhem? Vem fan är det?

Den franska Mayhem gitarristen, jävligt bra snubbe.

Max i Krisiun? Ringer ni ofta till varann?

Njaee... inte så ofta, men vi träffas rätt ofta.


Timmy Behemoth?

Ja, det är basisten. Orion tydligen.

Kollias, är inte han bög?

Han är grek.

Du har inte numret till Tom G. Warrior. Tur, för då hade jag slagit huvet at dig.

Varför skulle jag ha det, han är ju... hrm... hrm...

***

Uppdatering: Parne har en blogg. Han är från Bollnäs och gillar bandy, killar och musik. Han har intervjuat Kentha, läs den här.


Fuck you, fisk/Close-Up

Favorit i repris (från Close-Up #72):

Svinkåt

Vill man förändra sitt folks beteende gör man bäst i att gå sängvägen. Det har Argentinas president Cristina Kirchner greppat.

SVT Text rapporterar att hon "
rekommenderar fläskkött som ett alternativ till potensmedicinen Viagra, för den som vill bättra på sexlusten. I ett tal till svinuppfödare berättade hon att hon nyligen fått veta att sexlivet blir bättre om man äter griskött."

Finns det någon bak(tute)tanke
? Ja, givetvis.

"Argentinas regering arbetar för att
få den nötköttsälskande befolkningen att byta till fläskkött på grund av stigande nötköttspriser och för att skapa en mer konkurrenskraftig
köttindustri."

Vassa rubriker

Dagens tut tut-rubriker:
Aftonbladet: In Flames till Arvika och Metaltown ”Vi ser fram emot det.”

Ah, äntligen ett band som ser fram emot en spelning.

***

Blabbermouth: MAYHEM Frontman Says VARG VIKERNES Is 'Very Polite And Kind' - Jan. 26, 2010

Ah, äntligen en mördare och rasist som är artig och snäll.

***

Honk honk.

Walk

Torsdagen den 1 juli startar gångtävlingen Fotrally. Jag och Josefsson funderar på att ge oss in i leken. Reglerna är enkla: klockan 12.00 börjar startfältet gå söderut och tävlingen avslutas när alla utom en slutat gå. Vinnaren kammar hem 5 000 kr. Fältet måste röra sig i 5 km/tim. Äta, dricka, skita, se på tv och sånt måste man göra när man går. Eller man får 20 min rast per dygn men det är ju mer Göran Kropp-style att skita i rasten. Fast det är ju lätt att vara stöddig på Internet.

www.fotrally.se finns detaljerna. Bland annat kan man syna motståndarna.


Pontus Kylberg, Ekerö (47 år, 177 cm, 86 kg)
Ser alldeles för nöjd ut med tillvaron för att mäkta med att plåga sig ordentligt. Efter tio timmar tänker han att det vore skönt att raka armhålorna och kolla mejlen. Efter elva timmar kliver han av.


Thomas Gjutarenäfve, Tullinge (45 år, 184 cm, 110 kg)
Betjänten i "Familjen Addams" ska inte ha någonting att hämta i denna tävling.


Magnus Bergqvist, Stockholm (33 år, 180 cm, 72 kg)
Denne kille kan bita ihop. Typiskt VM-utseende, lite Kristian Olsson-stuk. Blir väldigt farlig, men dras förhoppningsvis med skadeproblem.


Maria Thomsen, Stockholm (39 år, 171 cm, 63 kg)

Go, gla, kexchokla. Seriös sportfrisyr. Ingen spik men räknas tidigt.


Bruno Cosnier, Åkersberga (46 år, 173 cm, 75 kg)
Kommer ha cykelbyxor och midjeväska. Kommer antagligen att kliva av tillsammans med Pontus och fråga om de ska dela en taxi.


Leif Åhlander, Farsta (46 år, 188 cm, 77 kg)
Att skicka in en Frank Zappa-bild tyder på att Leif inte tar tävlingen seriöst. Kommer stinka rödvin och cigarettrök och prata högt med sig själv. Den i startfältet som kliver åt sidan först.


Roger Andersson, Stockholm (34 år, 189 cm, 81 kg)
Lillgammal datanörd som går i fjällen en vecka varje sommar. Uthållig men lättpsykad.


Johan Karlbom, Bromma (34 år, 180 cm, 70 kg)
Har egentligen ingenting kvar att leva för och kan gå riktigt långt. Arbetslösheten har gjort att han inte haft råd att köpa rediga skor så hans fötter pajar redan i Södertälje. Tål dock hur mycket fysisk smärta som helst och skrattar bara när blodet fyller de Rustainköpta gympaskorna. En förlorare som gett sig fanken på att för en gångs skull i livet bli en vinnare. Klockren fjärdepristagare.


Dickens Ochiel Nyangore, Muhuru-Bay, Kenya (23 år, 154 cm, 45 kg)
Visst kan blåsigt, regnigt svenskt sommarväder störa men låt oss vara uppriktiga: det enda som kan stoppa Dickens från att vinna Fotrallyt är en flygolycka.


David Goldea, Stockholm (26 år, 179 cm, 85 kg)
Startfältets pajas som gillar pulverbearnaise, studentspex, tv-spelet "Sims" och tycker att Foo Fighters är världens bästa band. Chanslös, givetvis.


Sarah Skinner, Stockholm (28 år, 182 cm, 66 kg)
Är nog vältränad och försöker mörka sin form genom att skicka in en bild på sig ätandes pizza. Grand Magus-tröjan indikerar att hon kommer att lägga lite för mycket fokus på att prata hårdrock med Josefsson. För övrigt är hon enligt uppgift gift med Fox i Grand Magus. När Josefsson, av taktiska skäl (men också för att det är en milstolpe), för åttiofemte gången berättar om när han mötte Joey Tempest får Sarah nog och kliver av.


Christer Janzon, Stockholm (44 år, 181 cm, 89 kg)
Älskar fotboll när den utövas på tv och anser att Anders och Måns är det roligaste som gått i ett par skor. Blir livrädd så fort det skaver på hälen och vid lätt illamående lägger han sig ned och vilar. Kommer att bränna sina 20 rastminuter under första milen. Denna överkokta blomkål hamnar långt ned i resultatlistan.

***

Det var alla hittills anmälda deltagare. Vilka är sugna på att haka på mig och Josefsson och slåss om titeln? Och övriga analyser av startfältet är välkomna. Kanske missade jag någon detalj.

Leo

Den 23 november föddes min brorson Leo. Beräknad ankomstdag var den 14 februari så det var en riktig genväg han tog, den lille busen. Så egentligen är han -3 veckor gammal, fast han nyss fyllde två månader. Men det där med 14 feb var ett ritkigt luftslott, tänker Leo.

Fuck you, 14 februari

Bilden ovan är den första som togs. Numera är Leo medialt högvilt. Stort uppslag på sidan 8 i dagens DN, inslag på P1 tidigare i dag och SVT kollar in Leo i kvällens avsnitt av "Vetenskapens värld" (SVT2 kl 20.00).

Man får se hur han hänger på Södersjukhuset och sondmatas med fläskbuljong från Djuret.
http://svt.se/2.108068/1.1858311/snabbare_hem_fran_sjukhuset_med_familjevard

Faust - The Metal Opera

Alla vet att opera är för överklassdiabetiker (och Anna som brukar gå på opera och gråta en skvätt för att hon förlorar förståndet när de jamar så vackert).

Roligt blir det när en klase galenpannor ska korsa metal med opera.I mars sätts vansinnet upp i Helsingfors. Fast då under det ännu mer tokiga namnet "Faust – Metal Ooppera".

Kommer skiten till Stockholm med Malena Ernman i sättning? Fan vet.

Men för i helvete

"Pär Berglund bjuder in dig till Facebook-gruppen "Jag hade en gång ett liv...Sen sa någon jävel åt mig att skaffa facebook!"."

När ska folk slutar med dessa förbannade meningslösa Facebookgrupper? Eller det kanske är lika bra att kapiltulera och starta Facebookgruppen "Vi som sätter femhundra spänn var på att Pär Berglund har intelligens som skalet på ett myrägg".
Vinnare Katy Perry-läppjoks

Uppdraget var att räkna ut vilken skostorlek Kentha har. Fyra skokalkyleringsmästare skulle gå hem med varsitt pinfräscht Katy Perry-lypsyl med körsbärs/såpa-smak.

Allra bäst var Bood som sulade till med exakt rätt svar 49,5. Men han ville inte ha något läppsmörj, han ville bara glänsa.

Så Josefsson får pris för 49, Mrs K får pris för 49 (att hon är sambo med Kentha och gissade fel på en halv storlek är episkt), Parne för 49 och slutligen Per B för 48. En anonym sate hade gissat på 49 men han/hon/get skrev att Kentha var rätt ful så det blir diskning plus att snabeltrynet inte hade angett mejladress.

Så grattis alla vinnare - ni rule!


Kenthas sko

Nordman-Håkan + Shining-Niklas = sant

När jag intervjuade Amorphis-gitarristen Esa Holopainen till Close-Up #112 berättade han om sin fäbless för Nordman. Jag, som länge beundrat Håkan Hemlins sångstil, tipsade Esa om att Amorphis borde kalla in Håkan för gästsång på sitt nästa album, något Esa tyckte var en lysande idé som han skulle dra för resten av bandet.

Om nu Amorphis gör slag i saken och kontaktar den raspröstige Gävlebon blir de inte först. I kommande nummer av Close-Up (#118 som landar i butik 10 februari) berättar nämligen Shinings frontman Niklas Kvarforth att Nordman-stjärnan gästsjunger på bandets nya album som släpps i vår. Men redan nu kan man läsa om samarbetet då Close-Up-medarbetaren och polaren Krille gjort ett knäck på ämnet till Aftonbladet. Läs här.

Och njut av suveräna "I lågornas sken" som var överlägset bäst i Melodifestivalen 2008.


Isbjörnar

Jonn Jeppsson tycker att jag bloggar för lite om isbjörnar. Detta inlägg går ut till Jonn.


Isbjörn


Isbjörnar


Skitsystem

Skitsystem live i Polen - helt klart inte ett bra system. Nya Close-Up-praktikanten Rikard langade fram denna fantastiska video, och meddelar även att Skitsystem nu ska återförenas. De la ju ned efter Polenfiaskot.


Without Grief

Någon har lagt upp Without Grief-låtar på Youtube. Mitt gamla band alltså, där jag sjöng.

En kille skriver att han kollat in låten 43 gånger och en annan hävdar att "det påminner om Opeth när de inte var ett jäkla jazzband". Ett tredje fyllo skriver "how come u guys arnt like famouse this music rwkz". Nåt gick snett. Fast bästa omdömet är avgjort "they carry melodies without even trying".
Without Giraff 1998

Annat relaterat är att Anna var ZTV-stjärna ett tag på 90-talet. I ett band som hette typ Sanskrit. Hon hävdar att ingen (inte ens Internet) har sparat deras låtar.

Och Without Grief finns på Myspace.

Fear Factory

Jag har hört Fear Factorys nya singel "Powershifter" en (1) gång. I morse när jag vaknade nynnade jag på den. Dino och Burton hatar inte varandra längre. Gilla.

Jag och Anna dj:ar för övrigt på Fear Factorys Stockholmsgig på Debaser Medis den 1 mars. DJ Frenzycat heter vi. Kom dit!
Grammisgalan 2010

Galakvällen börjar med att jag smygfotar Ebbot i The Soundtrack Of Our Lives. Det är en oskyldig mobilklickbild, men efter någon minut hävdar Anna att Ebbot ser vad jag gör. Jag sänker lite fribubbel och tänker att det ska ordna sig. En kvart senare visar det sig att Linnéa känner Ebbot och hon presenterar mig, Anna, Janne, Bella för Ebbot. När jag och Ebbot skakar tass och ser varandra i ögonen förstår jag att han vet att jag smygfotade honom.


Ebbot från Soundtrack Of Our Lives


Linnéa och Janne


Peter Tägtgren och Anna


Tägtren och Kjellgren


Film-Ronny och Tägtgren


Peter kollar en grej


Peter, Linnéa och Anna (som kollar en grej)Oscar Dronjak (Hammerfall)Idol-Alice


Cloud och Carola


Charles, Mimmi och Andreas Bergh


Magnus Broni från Musikbyrån


Bobby och Andres Fridén (In Flames)


Agnes (Billboardetta)

Matte Modin fick ingen grammis för Raised Fist (Mustasch vann) men avslöjade att Defleshed var nära att repa för ett tag sedan. En återförening vore givetvis magiskt.

Palmemördaren (ett break i utredningen)

Det här är fantombilden på Palmes mördare:Det här är Per Eriksson, gitarrist i Bloodbath:


Kolla in mun/hak-partiet (och hårfärgen).

Nu undrar jag (och SÄPO) - vars var Per den 28 februari 1986?

Prison Break

"Prison break" säsong ett var ju kalasbra med gedigen insats av Peter Stormare. Tröttnade under säsong två och slutade kolla. Plockade upp serien nyss och har bränt igenom alla säsonger (fyra stycken). Inte världsbäst men hyfsat spännande rakt igenom, men manusjepparna skulle behövt få sig några örfilar emellanåt. Upprepningar stör och i "Prison break" är det allt för vanligt att en person (snällis) precis ska bli skjuten och så i sista sekund blir styggis, som har snällis i en liten ask, i stället skjuten av nån som är allierad med snällis.

Absoluta slutscenen i finalprogrammet är för övrigt MYCKET obegriplig. Det måste respekteras.

Det finns en mikroskopisk poäng med detta inlägg. Upptäckte nämligen att huvudrollsinnehavaren i "Prison break" är namne med fängelset i den fenomenala tvserien "Kvinnofängelset".


Skådisen Wentworth Miller som lirar en snubbe som sitter i fängelse


Fängelset Wentworth Detention Centre

Personporträtt: Kentha Philipson

Häromdan bombade Kentha Philipson mig med en rad välbalanserade frågor. Resultatet hittar man här. För att verkligheten ska väga lika köra jag iväg en lådbil med exakt samma antal frågor till Kentha. Lirar i Project Hate, Torture Division bla bla, ni vet vem han är. Om inte så har ni problem. Men här kan ni kliva in i hans huvud (se upp för tigerhuvudet till vänster och jätteormen).


Kentha och Tobben Gustafsson

1. Är det du som skrivit din egen Wikipedia-sida (http://sv.wikipedia.org/wiki/Lord_K._Philipson)? Nä, tänkte väl det. Alldeles för få superlativ.

Fan. Nej, det är inte jag - vilket avsaknaden av svordomar, nämnda superlativ och annat fint bevisar. Det är en börda att vara en legendar, jag hinner inte med att skriva Wikipedia-sidor om mig själv, även om det skulle behövas.


2. Det står att du spelar gitarr, bas, keyboard, trummor och sång. Vilket är roligast och tråkigast? Varför sjunger du inte mer, du borde ju ha ett jäkla tryck i pipan du som är större än Rolf Lassgård?

Gitarr ligger på guldmedaljplats även om jag gillar att arrangera symfoniska trudilutter som helvete. Ang sång så är jag verkligen helt sinnesjukt dålig på att sjunga eller skrika. Har fan ingen teknik uppenbarligen. Det är inte mycket som jag inte är jävligt bra på, men sång är tyvärr en av de få sakerna. Och jag är fan inte större än Lassgård, tattarjävel.


3. Hur kommer det sig att ALLT du gör bli så förfärligt bra?

Jag har koll. Full jävla koll. Jag är sjukt talangfull, ett bra musiköra, är lite tondöv, lång, snygg och helt jävla fenomenal. Och som grädde på fittan är jag ödmjuk. Alla dessa saker i kombination resulterar i att jag skiter fram fantastisk musik och lyrik i alla dess former.


4. Har du hybris?

Det är jävligt svårt att vara ödmjuk när man är sinnesjukt bra på allt utom sång. Men jag försöker. Du är en hybris, tattarjävel, och dig har jag så - jo, lätt att jag har hybris. Hybris FTW!


5. Du är/har varit med i många band. The Project Hate MCMXCIX, Torture Division, God Among Insects, Leukemia, Lame, Toolshed, Rosicrucian och House of Usher och kanske nåt fler. Berätta något snällt och något styggt om Tobbe Ander i Toolshed.

Den mannen kommer alltid vara en personlig hjälte för mig. En jävla smålänning som, när jag började känna honom, spelade gitarr som Malmsteen. Grabben var världsmästare på gura, på riktigt.

Bland de första gångerna vi träffades och gjorde musik ihop så pissade jag på hans ben - man kan säga att vi kommer bra överens och gjorde så från första stund. Just ja, vårat första möte var på Hultsfred nångång på 90-talets början. Jag hade Gorefest tröja, han tyckte det var coolt och sen fick han hålla i min kuk när jag skulle pissa eftersom händerna var fulla med sprit. Grymt hetero. jag älskar Tuppen och har ingenting dåligt att säga om han - det tror jag fan ingen har. Maken till ödmjuk, vänlig och underbar snubbe får man leta efter. Han är lite som mig vilket förklarar varför vi är goda vänner även idag.

Man måste respektera en snubbe som är tok-metal, spelar som Malmsteen och en dag får för sig att det inte är roligt att vara världsmästare på gura och spela metal och klipper av sig håret, fyller sig med rock'n'roll gaddningar och börjar spela trummor i ett jävla rockband. Sinnesjukt. Tobias Ander är en legend.


6. Varför la du ned God Amongst Insects? Varför döpte jag första God Amongst Insects-skivan till "World wide death". Är det en titel som håller än i dag, tycker du?

Titeln är piss, men funkar ändå. Du var duktig när du kom på den. Musiken är sämre än titeln på den skivan, och det var meningen. "Zombienomicon" är grym dock. Bandet las ner för jag hade ledsnat. Det verkade vettigt att starta ett nytt band med Tobben och Jörgen istället. Vi ska tydligen bara spela i band med varandra egentligen.


7. Du är skitstor kille. Åsa Jonsén är märbart mindre. Har ni hånglat?

Fy fan att vi har. I Akalla eller Rinkeby tom. Eller både och. Vetefan riktigt var det var men vi gillade varann en stund och gör det fortfarande även om vi kanske inte skulle hångla idag. Åsa är en fin tjej, trevlig, gullig och... liten. Jag önskar henne allt gott.


8. Du verkar ha nåt på G med Sverker i "Plus". Du och även din mamma har figurerat i mitt favorittvprogram "Plus". Berätta lite/mycket om det, tack.

Vetefan varför morsan var med faktiskt, har inte sett det och skiter i det. Hon hade tydligen TPH tröja på sig i alla fall, det är jävligt cool. Morsan är kalas. Min medverkan bestod i att bli omnämnd i en sekund när Datorbutiken.com blåste sina kunder på pengar, Det hjälpte inte ett skit, ingen jävel bryr sig att företag sätter sånt i system - det är för jävligt och jag räknar med att DB's VD Georg Thyle´n är död inom en överskådlig framtid. Dra du åt helvete din jävla tattare. Die.


9. Project Hate har släppt platta på Peter Stormares skivbolag Stormvox. Vad är det konstigaste du skrivit/sagt till Peter Stormare?

Vi hade nån diskussion om att mötas upp på Gullmarsplan med lite lådvin och ställa till härj. Det var en mycket konstig diskussion och jag kommer inte ihåg allt. Peter är guld. Han fattar prick ingenting av metal eller av sin signing av oss, men han är cool som helvete. Må han leva för evigt och ha solen lysandes på sig i mörkret. Hail Satan!


10. Säger du någonsin The Project Hate MCMXCIX om Project Hate? Varför kapar du inte bort The och MCMXCIX eftersom ingen orkar uttalar det, och döper om bandet till Project Hate?

För att du är en hybris, tattarjävel.


Kentha och Jocke Brodén

11. På Wacken typ 2003 satt du i backstagebaren i tre dygn (med paus för lite sova och kanske nåt toabesök). Såg du nåt band eller?

Det har jag jävligt svårt att tänka mig att jag gjorde. Helt enligt planerna. Alla vill ju bjuda på sprit och bärs hela tiden eftersom det är så jävla coolt att träffa mig så det fanns ingen möjlighet att komma bort från området. Jag bosatte mig där och levde på fansens uppskattning och alkohol. Jag var väldigt sliten, men snygg, efter den sejouren.


12. Vilka av följande knark har du testat? LSD, ecstasy, hasch, kokain, amfetamin, heroin, sav, nötter.

Just say no to drugs. Drugs destroy children. Cops destroy drugs. Jag testade dock Wasabi nötter häromdagen igen. Konstig hat-kärlek till den nöten. Låt oss säga att jag inte är nån Nikki Sixx.


13. Vad är bäst/sämst med att bo i Örebro? När var du i Norge senast och varför?

Bästa med Örebro är hemmet jag och Sötis byggt upp, utan tvekan. Förutom det så är det som vanligt polarna som gör tillvaron, sen spelar det nog ingen roll var fan man bor egentligen. Det är en vanlig medelstor stad med alldeles för lite att erbjuda i partyväg om man gillar krogen. Tacka vet jag gamla goda Contan, det var tider det... fy fan.

Senaste Norge resan var med Vicious Art för många, många år sen. Helt oväntad resa. Killarna skulle det och lira och körde förbi Örebro på vägen. Nåt geni kom på att ta med mig med 20 minuters varsel vore en god idé, och med facit i hand kan man lugnt säga att det var det. Fy fan vilken rolig resa. Jag hade inte en spänn så hjältarna i bandet försåg mig med cigg, mat och sprit tills huvet trillade av. En sinnesjukt rolig resa. Vicious Art är ett gäng grymma dårar. När jag tänker på det är det nog fan enda gången jag varit i Norge. Blir ju ändring på det nu när vi tydligen ska dit och gigga med Torture Divison i samband med Inferno.


14. Du är utbildad kock. Vilka rätter är du bäst på?

Jag är skitless på att laga mat, men jag är grym på guldkött.


15. Vad brukar du äta till middag? De tre vanligaste Kentha-rätterna?

Tjack, vatten och lite, lite syra.


16. Som jag förstår det är du arbetslös. Vad vill du säga till alla kökschefer i Örebro som vill anställa dig?

36-årig kille med erfarenhet söker kök för mysiga hemmakvällar. Gillar Satan, sprit, min tjej och att kyrkor brinner ned. Svar till "Dyngrak kock söker..."


17. Vad är bäst/sämst med kockyrket?

Bäst: Att man slutar för dagen. Sämst: Att man måste gå till köket som ofta är sunkigare än Linda Rosings arsle och nylle i kombination. Lite mer seriöst så är det roligaste när man lagar mat som man själv bestämt hur den ska utformas istället för att jobba med nån tattarjävels sketna meny som funnits i ett år. Jag är less på kockandet och tänker vidareutbilda mig. Till fyllo.


18. Hatar du Jonathan Taylor?

Hat är ett starkt ord .Jag villa nita han på Close Up båten ända tills han öppnade käften och visade sig vara ett guldkött. Ville klappa till han en gång till efter det när han tjafsade med Mrs K om nåt jävla kött, men jag avstod eftersom du gillar han. Tredje gången gillt kanske...


19. Vilket parti tänker du rösta på i valet i höst?

Socialdemokraterna. Som alltid när jag inte röstat blankt.


20. Project Hate har en ny sångerska. Hur fiskade du fram Ms. Roque? Hon är ju från Portugal.

Visst fan är hon det. En brud från Portugal på sång... Skadat bra. Jag hörde hennes band och tok-torskade på hennes röst. Sen har hon en grym personlighet som plåster på tårtan. Skitbra tjej med en sinnesjukt stark röst, vilket var precis vad jag var ute efter när tankarna om Hate v.2 dök upp.


LG Petrov och Kentha

21. Hur tog Jo Enckell beskedet att hon fick foten?

Hon tog det bra. Tyckte väl att det var tråkigt men förstod min vision och var tacksam för de skivorna hon varit med på. Hon har gjort ett skitbra jobb men nu är jag ute efter nånting nytt. Kolla upp Jonna's Siren On projekt. Grymt fin Tori Amos-liknande musik, det är väl i den sortens musik som hennes själ ligger kan jag tro. Önskar även henne framgång med allt hon tar för sig.


22. Är du osams med nån just nu?

Ingen förutom världen och alla i den. Love is for suckers. I love you all. På riktigt är jag sällan osams med nån,orkar inte lägga energi på det. Bara att förklara att de kan dra åt helvete och glömma dom. Det finns alldeles för många tattarjävlar som inte borde gå i ett par skor.


23. När skrek du av ilska senast?

Det tror jag aldrig jag har gjort. Jag är lugn.


24. Varför kallar du dig för Lord K? Ja, alltså att K står för Kentha hajar jag. Men Lord? Är inte det väldigt nitti att kalla sig för Lord?

Lord-epitetet kommer från ett Dark Funeral gig när vi söp ner oss och jag precis börjat umgås med dom. Caligula smetar på corpsepaint på mig och jag kollar på giget iförd det. Han inleder nån låt med orden "denna är tillägnad Lord K Philipson" och sen dess har det hängt med. Jävligt hårt.


25. När åt du färsk ananas senast? Gillar du frukt?


Färsk ananas var fan förra veckan i en fruktsallad som gumman gjort. Grymt gott. Lite som ecstacy fast med lite sötare ton i det. Jag tycker frukt i allmänhet kan dra åt helvete dock.  Om inte kebab räknas som frukt, isåfall älskar jag frukt. Du är en frukt. En hybris frukt. Bög.


26. Vad gillar du förutom musik, fighting och varm choklad?

Tequila. Bloody Mary. Bärs. Att campa. Skogen är metal. Det är ungefär allt jag gillar.


27. Varför vill inte Torture Division släppa skivor? Har ni fått nåt fett skivdeal som varit svårt att tacka/get nej till?


Inget har varit svårt att tacka nej till. Det spelar ingen roll vad det är för bolag, vi är inte intresserade av att göra en regelrätt platta. Om vi inte får ett förskott på hur mycket som helst, då kanske vi skulle göra det. Vi hade en agenda klar när vi började och hittills har vi följt den till punkt och fitta. Det har blivit lite bonus releaser såsom skivan av alla demos och en julsingel i 4 ex på vinyl. Grejen är att vi gör allting på våra villkor. Hur vi vill, när vi vill, som vi vill.


28. Berätta vad du vill om kommande Project Hate-plattan?

Håller på med materialet nu och det blir sinnesjukt bra. Föga förvånande men det finns en annan sorts atmosfär i vad jag gör nu, om man säger så. En annan sort mörk stämning... Det låter TPH, som alltid, men det är en upgradering utan dess like. Med lite tur blir hela skivan ett drum'n'bass album. Skulle inte det vara förvånande?


29. Ge bloggläsarna nån exklusiv nyhet om vad som helst, tack.

Jonas Alfredo Lars-Bengt Ola Granvik - skärpning. Sjukt less på att snacka nyheter med dig nu.


30. Avsluta med att skriva något om Nicklas Lindh.

Vilket slöseri att låta Sveriges roligaste skribent jobba på Close Up men inte låta han skriva. I love Nicklas. Han må vara en tattarjävel, men han är det på ett bra sätt. Lite som du, Jonas.

***

Seså, bokmärka Kenthas blogg nu: http://regnavrede.blogspot.com/

UPPDATERING: Här kan man vinna coola Katy Perry-läppsmörj genom att gissa Kenthas skostorlek.

Hello Laila

Appropå att Krille i morgon ska på presshäng med Laila Bagge, Anders Bagge och Andreas Carlsson kommer jag på att Laila släppt ett album som artist. Skivan heter "Hello Laila" och är släppt av Motown. Att döpa sin platta så när man heter Laila, eller annars också för den delen, är en urballning. Krille spekulerar i att det kan vara en passning till doktorn (Alban).

"1998 släppte Laila albumet Hello Laila, sålde 98 000 ex och blev stor i Japan" hälsar Internet.


"Hello Laila"

Krille slår fast att hans soloskiva ska heta ”Hello Jonas. Hello Anna. Hello – the world.”

Mitt soloalbum skulle heta "Wave away" och bestå av E-Type-influerad fet discopop. Anna på gästsång. Krille dansare.

Annas meddelar att hennes skulle heta "Awesometology". Skitnödig indie med mig och Krille på ostämningsfull lo-fifierad stämsång.

- ”Wave away” är ett kukbra namn, flikar Krille in.

- Just ja, min skiva skulle vara afrikansk världsmusik, fortsätter han. Nils Hansson på DN skulle sprutlackera Strages ansikte av upphetsad pepp.

Dessförinnan har jag bett den nyblivne AB-reportern att fråga Laila om hur hon tänkte när hon döpte sitt album (samt båda Baggarna om de legat med varandra).

- Ja, de har ju varit gifta så det får man anta, generaliserar Krille.

- Jo, precis, men det skadar ju inte att fråga, menar jag.

- Vem ska blogga upp den här konversationen? undrar Krille.

- You go boy! peppar jag.

- Xxxx i xxxx. jag orkar inte. Kör, tycker Anna.

Krille orkar inte heller. Jag skyller på att jag måste kolla på "Mästarnas mästare" med Holm och Sjöberg (översatt för er sporthatare: typ som att sätta Xxxxxx och Krille under samma tak).

Sen kommer jag på att det är SVT = lite segt tempo = jag hinner blogga medan jag tittar.

Då kommer Krille på att Holm och Sjöberg har samma klockspons, enligt Expressen.
I just can't vifta bort enough

Kamrat/get Krille har mönstrat på Aftonbladet-pråmen. Han befinner sig i nöjessalongen och inledde anställningen med att, i ett förhör med Svante Grundberg angående vraket "Göta kanal 3", få med fantomfrasen "vifta bort".

Så håll koll på Nöjesbladet framöver. Själv håller jag tummarna för en molluskspecial, några indianvinklingar och så klart lite brobrännande.

Man/get gratulerar till nya kneget!

Brainboy skaffar Fear Factory-tattoo

Man har ju sett flera exempel på folk som gaddar motiv från sina favoritalbum. Här är ett exempel på att det inte alltid är en god idé.


Coolt och med Fear Factory-tatuering, tänker mannen med plåstersmuts långt nere till vänster på ryggen


Ja, dösnyggt, tänker mannen som designat "Demanufacture"-omslaget

Rotting Christ

Rotting Christ nya album "Aealo" låtar riktigt smaskigt, men varför har de med grekisk jojk? Jojkaras ska hållas inlåsta i reservat, de ska inte släppas in i skivstudio eller någon annanstans där de kan höras.

Det arabiska fyllebönemötet är dock ett vettigt inslag.

Och coolt gästspel av tokskallen Diamanda Gallas.

Anna hatar skivan, och då fattar ni hur bra den är (trots jojkhaveriet).Solens mat

Helt utan humor eller självdistans pallar Bo Hagström i "Solens mat" mat från genuina italienare i program efter program och säger "Benissimo!" om prick allt. Är något inte "Benissimo!" mörkar Bo och säger att det visst är "Benissimo!", eller så klipps det bort.

Hur länge kan han åka runt och snyltäta på licenspengar och köra sitt mantra utan att folk dödar honom (eller byter kanal)? Det är olivolja och grillad fisk och pasta i varenda avsnitt, fast i varierande ordning. Är inte Bo mätt snart?


"Hallå! Se så trevlig jag är. Jag har personlighet som en bladlus men en fräsch skjorta och högklassiga brillor får er att bortse från det. Benissimo! (Era små as)."

Nej, ska det vara matprogram ska det vara "Halv åtta hos mig". Säsongspremiär på TV 4 klockan halv åtta i kväll. Det missar man/get icke!

Vinn Katy Perry-lypsyl

Alla vet att "I kissed a girl" är en kanonlåt. Det nya året firas med en fet tävling där man/get kan lägga tassarna på finfina Kate Perry-lypsyl. De luktar/smakar såpa så det bör hålla trutområdet rent och kyssvänligt.


För att vinna behöver man bara tala om vilken skostorlek Kentha Philipson har.


Skriv skostorlek i kommentarsfältet och glöm inte att ange mejladress.

Tack till Jenny Walroth på Century Media/EMI för lypsylen!

RSS 2.0