Veckans djur

Veckans djur är björndjuret. Kallas också trögkrypare och något rätt krångligt på latin.


Björndjuret har av forskare klassats som det hårdaste djuret på jorden. Litet (cirka en millimeter) men ack så hårt. Här har vi en livsform som får kackerlackan att framstå som en bräcklig pojkscout med diabetes, överbett och föräldrar som kör Fiat, Citroén eller annan italiensk/fransk bögbil.


När folk i vetenskapens namn utrett hur mycket man kan försöka döda ett björndjur innan det går med på att dö har de häpnat. Frysas ned till den absoluta nollpunkten (-273,15 grader) i ett par veckor? Brrr, tänker björndjuret, men gör testet och kommer ut som en vinnare. Ett par månader utan mat, liggandes i strålning av Tjernobyl-klass? Ah, skönt, tycker björndjuret.


I veckan kom 5 000 björndjur hem från en tolv dagar lång rymdresa. De skulle som första djurart någonsin utsättas för den riktiga rymdmiljön med både vakuum och kosmisk strålning. Nästan alla björndjur klev av rymdfärjan med flaggan i topp.


Grattis alla björndjur - ni är veckans djur!

image38


Kommentarer
Postat av: Micke

"Vanligen 0,1-0,5 mm långa". Vad är det för ett praktexemplar du kommit över, Jonas?

2008-04-17 @ 23:32:21
Postat av: Gran

Micke: Ingemar Jönsson, en av få forskare i världen som studerat björndjur, säger "strax under en millimeter" och Rymdstyrelsen backar upp det påståendet. Jag tog mig friheten att avrunda uppåt. De björndjur jag talat med känner för övrigt inte alls igen så små måttbeskrivningar som 0,1 mm.

2008-04-21 @ 11:41:30
Postat av: Andréas

Hahaha Det var fan det coolaste djuret jag hört tals om, respekt! och namnet björndjur är coolt.

2008-05-24 @ 19:32:37
URL: http://onlydeathisreal.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0