Grottsekt

Vad gör du den 28 maj? Själv är har jag inte bestämt mig. Ett trettiotal personer i Penzaregionen i centrala Ryssland tänker i alla fall sitta i sin grotta, precis som de gjort sedan i höstas, och uppleva jordens undergång.


I veckan öppnade grottsekten eld mot polisen då den försökte ingripa eftersom smältvatten översvämmat delar av grottan som riskerar nu att rasa in. Ingen ska få störa en väl underbygd undergångsfinal.


Sektledaren själv, fyrtiotreårige Pjotr Kuznetsov, är anmärkningsvärt nog inte på plats innuti grottan. Han greps i november av polisen, åtalades för "uppvigling till religiöst och nationellt hat", tvingades genomgå en rättspsykiatrisk undersökning och lades därefter in på mentalsjukhus. Att Pjotr, förutom att ha skapat en grottsekt, de sista månaderna i frihet sov i en kista kan ha bidragit till att hans mentala status blev så starkt ifrågasatt.

Jag tänker inte länka till någon tillförlitlig nyhetskälla som backar upp den här stolliga historien om en (fniss) grottesk sekt som förutspår att jorden ska tacka för sig den 28 maj. Jag tycker inte det behövs. Pjotr har nischat sig ganska hårt får man säga. Konkurrensen på grottsektscenen är i det närmaste obefintlig så googla på bara så hamnar du rätt.


Ok då, lite bildbevis kan jag bjucka på.


image30
Det är myskul att driva grottsekt, tycker Pjotr.

image31

Man försöker kontakta sektmedlemmarna genom ett hål i marken.


***

Alldeles innan publiceringen av detta inlägg inkom information om att sekten lovat att lämna grottan om en knapp månad, den 27 april. Den officiella förklaringen är att Pjotr själv övertalat sina grottadepter att träda fram ovan jord. Själv misstänker jag betydligt smutsigare metoder. Polisen hotade helt enkelt med att slänga in flera exemplar av Agneta Sjödins bok "En kvinnas resa" i grottan.

image32
Kulturskymning


Kommentarer
Postat av: Anonym

Hahahaha! Själv har jag gått med i denna sekt: http://sv.wikipedia.org/wiki/Linbur%C3%B6relsen
Jag bor på ett litet torp ute i skogen och brukar jorden dagarna i ända. Man trivs.

2008-03-28 @ 10:06:14
Postat av: Gran

Att din lilla sekt är ute och surfar på internet är oroande. Tillbaka till majsfältet, era tekniksyndare!

2008-03-28 @ 10:37:50
Postat av: Mengele

Blogga oftare, slampa.

2008-04-02 @ 20:27:32
Postat av: Steve

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=757590

Ledsen nu, Jonas?

2008-04-03 @ 15:32:06
URL: http://steveaustin.bloggspace.se
Postat av: Gran

Mengele: Sluta hetsa. Skata.

Steve: Länken fungerade tyvärr ej, men jag tror du syftar på att några svikare lämnat grottan. Glädjande nog verkar merparten av grottsekten förstå att livet ovan jord knappast är något att ha:

132 SVT Text
Måndag 31 mar 2008
UTRIKES Publicerad 30 marsRysk sekt vill inte längre komma ut
Medlemmarna i den ryska sekt som


inväntar domedagen i en grotta i


regionen Penza vill inte längre prata

med myndigheterna om att komma ut.
Enligt viceguvernören i regionen,


Oleg Melnitjenko, har sektmedlemmarna

åter slutit sig inom sig själva och


talar inte längre om att lämna grott-

an. Samtalen ska fortsätta i morgon.
Sju personer lämnade grottan i fre-


dags. För närvarande är 28 personer


kvar nere under jord. I grottan finns

fyra barn, det yngsta 20 månader och


det äldsta 14 år. Sektmedlemmarna har

väntat på domedagen sedan november.

2008-04-03 @ 15:50:39
Postat av: Steve

Skumt, funkar för mig. Här är iaf artikeln från DN.se

Ledaren för den ryska sekt som sedan i höstas inväntar undergången i en jordhåla har hamnat på sjukhus, allvarligt skallskadad.
Först hette det att 43-årige Pjotr Kuznetsov förmodligen misshandlats av några av sektmedlemmarna. Senare har det talats om såväl en eventuell olycka som ett självmordsförsök.

Han hittades i onsdags blodig i en lada intill sitt hus i byn Nikolskoje i Penza-regionen, 50 mil sydost om Moskva.

- Kuznetsov lade upp huvudet på vedkubben och började slå sig själv med ett vedträ, förklarade regionens viceguvernör Oleg Melnitjenko, enligt nyhetsbyrån Interfax. Efter operation är hans tillstånd stabilt och inte livshotande.

Sektledaren har aldrig själv varit med nere i jordhålan, där fortfarande elva personer håller stånd. Förhållandena under jord har på sistone blivit allt sämre, i takt med att tjällossning och töväder orsakat översvämningar och jordras.

- Om det kommer regn så hamnar de i verklig livsfara, sade Melnitjenko till nyhetsbyrån Ria på torsdagen.

Från början fanns 35 sektmedlemmar nere i hålan. När de upptäcktes av myndigheterna i höstas hotade de med att spränga sig själva i luften om försök gjordes att föra ut dem mot deras vilja.

Kuznetsov, som menar att Gud haft andra planer för honom än att gå ner i jordhålan med sina anhängare, greps av polisen i höstas. Sedan dess har han dock tillåtits återvända till byn för att hjälpa till i försöken att övertala de andra att ge upp.

Viceguvernören har lovat att sektmedlemmarna ska få bo kvar i Nikolskoje så länge de så önskar. Frågan om hur deras boende formellt ska registreras något de av religiösa skäl kraftigt motsätter sig "kommer att lösa sig" när väl alla lämnat jordhålan.

Myndigheterna har hittills visat stort tålamod och inte gjort några försök att avsluta dramat med våld. På torsdagen konstaterade samtidigt Oleg Melnitjenko att insatsen med poliser, läkare och räddningspersonal kostar minst 10.000 rubel cirka 2.500 kronor om dagen.

2008-04-03 @ 16:05:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0