Hanoi Rocks

Reporter Jonathan har varit på Hanoi Rocks sista Sverige-gig någonsin, som ägde rum när "Guitar hero" hade fest i Stockholm i torsdags. Här kommer hans recension av spelningen:


När finska Hanoi Rocks står på Hotellbarens närapå obefintliga scen mår jag inte särskilt bra. Sångaren Michael Monroe bär kvällen till ära spandexleopardbyxor och någon sorts väst som för tankarna till en pianist på en hotellbar på Playa Del Sol.


Av de övriga bandmedlemmarna ser jag inte mycket då Monroe, mycket egoistiskt, stjäl allas uppmärksamhet genom att upprepade gånger promenera fram och tillbaka på bardisken till höger om scenen. Problemet med denna rock n' roll-vandring är att lamporna över baren hänger alldeles för lågt och krockar med sångarens stolta hårman. Väldigt oproffsigt.


Denna orkester verkar spela någon form av basicrock. Det är varken hårt eller mjukt, varmt eller kallt. Det är ljummen och fullständigt meningslös musik. Detta är inte toner för intelligentian, att den bortgågna trummisen Nicholas "Razzle" Dingley var godvän med Vince Neil tycker jag talar ett tydligt språk om gruppens akademiska meriter.


Enda höjdpunkten i kvällens föreställning är den superfinska ljusmästaren. Han dominerar fullständigt bakom sina spakar i en tall tee värdig den hårdaste Harlemrapparen.

Med en enorm pondus och finurlighet levererar han smattrande ljuskavalkader så nackhåret reser sig på mig där jag befinner mig strax bakom hans enorma ljusbord. Han är som om himlens och blixtarnas härskare Zeus återuppstått på tjugohundratalet och reinkarnerats i en man som gillar yxan, spriten och arbetslösheten.
JONATHAN TAYLOR


Foto: Stevie Wonder
Skärpa: Arne Treholt


Kommentarer
Postat av: Linnéa

Jag gillar GAMLA Jonathan bättre. Innan han började snacka om Strage och bli selektiv med recensionerna.Bilderna blir däremot bara bättre och bättre.

2008-11-17 @ 20:00:02
Postat av: Gran

Linnéa: Mja(u), håller inte med. Tycker min stjärnreporter fortfarande är lysande. Nästa uppdrag, Slayer på söndag, lär vara något i kattväg.

2008-11-18 @ 08:45:52
Postat av: Anders Berg

Han skriver inte ord om Conny Bloom, nog sagt om denna recension och recensent.

2008-11-19 @ 11:23:30
URL: http://www.myspace.com/andersberg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0