Farväl Hellacopters

Det var nästan exakt ett år sedan Hellacopters via ett pressmeddelande meddelade att bandet skulle lägga ned. Nu är det så dags för Nicke Anderssons actionrockpatrull att ta ett sista farväl.

I förmiddags, redan klockan 11.00, öppnades portarna till Debaser Medis. Det första giget, enbart riktat till polare och branchfolk, av helgens fyra drog igång efter ett par timmars mingel.

Karmrat Carlsson, som var hyvens att fixa in mig, var glad redan från starten då hans frukost bestod av tio prinskorvar och en tia Absolut Mango. Jenny Wallross var bakis och hade initialt problem med luggen. LG Petrov såg som vanligt mysig ut. Okänd människa approchade mig och talade om att den Entombed-tröja han köpt av mig för 600 spänn nyss hade vidaresålts för 1000 spänn. Så mycket för den ekonomiska krisen.

Andra kändisar på plats: Petter, Stefan Sundström, Infinite Mass-Amir, Merciless-Erik, Jonas Åkerlund och, lite otippat, Titiyo.

Själva giget varade i cirka två timmar. Snygg inledning med mycket rök, bakljus och "Hopeless case of a kid in denial" från vad som utan tvekan är den bästa plattan, "High visibility" från 2000. Andra guldkorn var videohits som "Toys and flavors", "Spanarna på Hill Street"-låten "No song unheard", "Carry me home" och Robots-covern "In the sign of the octopus".

Nicke Andersson, denne geniala låtskrivare, utstrålar integritet och rock 'n' roll. Som en mini-Lemmy som gått i Svenska Musikskolan och låtit bli sju hundra lastpallar knark. Dock förlitar han sig helt på musiken och bidrar minimalt med att bygga upp stämning med hjälp av klyftigt mellansnack. Ingenting av Lemmys snabba repliker här inte. Det är "Tack så mycket", "Här har vi Kenny på bas" och "Kul att se er här" som gäller.

Mot slutet får vi oss en överraskning. En Thailand-brun Dregen glider in på scenen med alltför stor mössa och deltar i en sprudlande version av öppningsspåret på Hellacopters allra första album, "(Gotta get some action) Now!" från tolv år gamla "Supershitty to the max".

En kul tillställning och nu är det bara att hoppas att låtskrivartalangen Nicke antingen återsluter till Entombed eller gör något riktigt vågat som en Euro Disco-platta med E-Type (som ju behöver lite ny tändvätska efter det sömniga samarbetet med the Poodles".

Kommentarer
Postat av: David Snusgrop

Entombed klarar sig bra ändå. E-Type också förmodar jag.Vad Nicke behöver göra nu är att återuppliva Hydromatics och Super$hit 666.

2008-10-25 @ 16:42:04
URL: http://metalbastard.blogspot.com
Postat av: David Snusgrop

Och Leadfoot också för den delen.

2008-10-25 @ 16:42:40
URL: http://metalbastard.blogspot.com
Postat av: Gran

David Snus: Håller med om att det inte krisar i Entombed, men erkänn att det vore väldigt intressant att se/höra vad som skulle hände om Nicke återtog trumpallen och bidrog med låtskrivande!E-Type behöver väl all hjälp han kan få.Di där hoku spokus-grupperna är inget jag hört.

2008-10-25 @ 16:45:21
Postat av: David Snusgrop

Hokus pokus-grupperna? Skojar du?Hydromatics var bandet Nicke hade med Scott Morgan innan de startade The Solution ihop. Nicke var med på första plattan.Super$hit 666 var Nicke, Dregen, Ginger från Wildhearts samt självaste Tomas Skogsberg. Gå till min blogg, där hittar du ett par S$666-låtar.Leadfoot var Nicke och Uffe Cederlund + två snubbar från Nomads, kommer inte igår vilka. Kortlivat projekt i början av 90-talet som spelade in tre-fyra, varav endast två getts ut. Men herregud, vilka låter. Rent gudomligt.Samtliga tre band var hur bra som helst, och förtjänar en andra chans.Nicke tillbaka i Entombed vore onekligen intressant, det håller jag med om. Dock som låtskrivare, inte som trummis. För min del får han gärna bli andre-gitarrist istället, av tre anledningar:1. Olle är inte bara en grym trummis, utan ser benhård ut. Användbart på promobilder. Dessutom spelade han på den bästa poplåten som gjort de senaste fem åren: Kelly Clarksons "Since U Been Gone". Grym cred, all heder.2. Vill jag höra Nicke trumma döds kan jag lika gärna lyssna på Death Breath.3. Nickes stod ändå alltid för de bästa solona på de tidiga Entombed-plattorna. Dessutom låter Entombed lite väl ihåligt nu för tiden utan Uffe.

2008-10-25 @ 19:26:21
URL: http://metalbastard.blogspot.com
Postat av: Gran

David: Lyssnade på Super$hit 666 "Crank it up" på din blogg och det föll mig inte i smaken. Men jag gillar ju inte skrammelrock egentligen. Ska det vara skrammel ska det vara tidiga Napalm Death, Mob 47 och dylikt.

2008-10-26 @ 17:19:19
Postat av: gnappo

Ja, för helvete, tillbaka till Entombed nurå! Det är sorgligt att bandet, som trots allt blivit bättre ju nyktrare LG håller sig på scen, envisas med att bara ha en gitarrist. Klart att han ska lira gura med dem.

2008-10-26 @ 17:26:03
Postat av: David Snusgrop

Gran: Var du på 15.00-giget idag?Försökte kolla på MySpace, men skiten vägrade funka.

2008-10-26 @ 18:34:53
URL: http://metalbastard.blogspot.com
Postat av: Moppegrabb

Det var då fan på tiden att Hellacopters lade sina instrument på hyllan. Fy fan, vad jag alltid har ensett att de är (och har alltid varit) helt värdelösa. Tvi!

2008-10-27 @ 17:08:44
Postat av: Anders Berg

Det sämsta med Hellacopters var den där (jävla) pianisten som hamrade som en dåre, på pianot, och som alltid låg mycket lågt mixad i bakgrunden och störde. Usch. De fick nog för sig att det var fränt med piano. Men icke!

2008-10-27 @ 19:39:44
URL: http://www.myspace.com/andersberg
Postat av: David Snusgrop

^ Bröderna Pucko är i stan. Låtom oss fira.

2008-10-28 @ 08:12:43
URL: http://metalbastard.blogspot.com
Postat av: Jowan

Ashit asså, tacka vet ja Hellacopters innan dom hade nån (jävla)pianist.

2008-10-30 @ 11:09:14
Postat av: David Snusgrop

^ Med andra ord var de bra innan 1995?

2008-10-30 @ 20:43:53
URL: http://metalbastard.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0