Black to the blind

På nyhetsfronten är det nästan så att allt oväder blåser bort alla trevliga telegram från Paralympics i Peking. Härlig inledning av Sverige med guldpeng till Jonas Jacobson i 10 meter stående luftgevärskytte och samma valör tog Anders Olsson på 100 meter fritt. Båda slog även nytt världsrekord i sina grenar.


Men nyhetsrapporteringen från Paralympics är tyvärr lite slarvig. Det framgick inte riktigt hur Jacobson, som är rullstolsbunden, löste ståbiten. Det framgick inte vilken sport Olsson sysslar med (simning får man förmoda) eller vad det är för fel på honom.

Vad som däremot står klart är att det inte är tillräckligt mycket fel på Jessica Gallagher från Australien. Den synskadade tjugoåringen hade anmält sig till fem friidrottsgrenar men fick nobben då det visade sig att hon inte såg tillräckligt dåligt.

Gallagher säger sig ha "varit medveten om risken" innan hon åkte till Kina och att "det negativa beskedet" att hon ser rätt bra inte kommit som någon chock för henne. Hon har starka förhoppningar om att hennes syn ska hinna bli tillräckligt dålig till Paralympics i London om fyra år.

Saltpetersyra eller upprepade tittningar av Colin Nutleys film "Angel" torde göra susen, men det kanske klassas som doping i dessa sammanhang?

Och på tal om oväder. Undrar om de blågula deltagarna skämtar om att de är med i Paraplympics om det regnar i Kina.

Jonas Jacobson, guldmedaljör i 10 meter stående luftgevärskytte


Kommentarer
Postat av: Steve

Den där Angel asså. Är den verkligen SÅ dålig? Måste se den snarast.

2008-09-14 @ 17:00:02
Postat av: Gran

Steve: Ja, den är SÅ dålig. Se den INTE!

2008-09-15 @ 11:02:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0